Honda VFR, desteapta si frumoasa
8/8294
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00


Honda VFR, unul dintre cele mai iubite si respectate modele, si-a facut debutul in lumea celor doua roti, in 1986, numindu-se, pe atunci, VFR750F Super Sport. Se distingea de "suratele" aceleiasi generatii prin designul avangardist, sculptat, parca, intr-un bloc de aluminiu.

Incepand de atunci, modelul a fost imbunatatit, atat din punct de vedere al designului, cat si din punct de vedere tehnic, atingand varful creatiei, prin doua modele aparute in 2002: VFR si VFR ABS. Cea din urma a castigat cativa ani la rand premiul "Motocicleta Anului", la categoria Super Sport Tourer, in Italia. Cum s-ar spune, e o motocicleta de Oscar.

Si cum, dintotdeauna a fost considerata o intuchipare a hi-tech-ului, iata ca noua VFR, prin sistemul inovativ V4TEC, tine parca sa nu dezminta pozitia-i bine meritata. Acest sistem, trece de la 2 valve la patru, in mod automat, garantandu-i pilotului posibilitatea accelerarii instantanee.

VFR a fost apreciata si pentru versatilitatea de care a dat dovada, cand a fost supusa testelor pe drum de munte, demonstrand puterea unui Super Sport. Totusi, in ultimii ani, pe piata au iesit produse concurente, ce au insistat, in special, pe partea sport a vehiculului. In mod inteligent, VFR a evoluat pana la a fi un Sport Touring, astfel atragandu-si simpatia celor care sunt adeptii distantelor mari, parcurse intr-o maniera cat mai confortabila.

Aceasta combinate de comfort si competenta, i-a adus un mare si meritat succes modelului despre care am avut placerea sa va povestesc.

GoaHead, Editor Askmen.ro