askmen.ro  »  Hobby  »  Masini  »  GP9, noul Ducati in MotoGP

GP9, noul Ducati in MotoGP

2/24959
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Sezonul MotoGP 2009 va incepe se pare cu o surpriza placuta din partea celor de la echipa Ducati.

Avand anul acesta in competitie piloti celebri, ca australianul Casey Stoner si americanul Nicky Hayden, transferat de la echipa de uzina Honda la sfarsitul sezonului 2008, Ducati ofera pentru pista o noua motocicleta.

Un nou cadru realizat integral din fibra de carbon, conector pentru partea superioara a motorului cu coloana de directie. Privitor la acest aspect, Claudio Domenicali, CEO Ducati, a declarat: ¬GP9 reprezinta o schimbare importanta deoarece pentru prima data dupa multi ani am modificat mai multe concepte ce faceau parte din ADN-ul Ducati.

Insa schimbarile nu se opresc aici. Noutatile vorbesc despre recalibrari ale motorului prin modificarea airbox-ului si a hartilor de injectie, echipa Ducati intentionand sa obtina astfel o curba de cuplu cat mai lina, pentru a usura pilotarea.

Un compromis mai bun intre masa proprie a bolidului si rigiditatea acestuia Vom vedea.

Si ca orice schimbare anuntata cu mandrie, sesiunile foto ale noilor piloti Ducati nu au lipsit nici de data aceasta, Nicky Hayden declarand: ¬Duminica am incercat prima data noul combinezon Ducati pentru o sesiune fotografica si m-am simtit foarte mandru. Stiu ca mi-a fost oferita o oportunitate imensa si sunt foarte recunoscator celor de la Ducati, sponsorilor si tuturor celor care au crezut in mine`

Cel de-al doilea pilot, Casey Stoner, proaspat recuperat dupa o operatie destul de complicata la incheietura, se declara la fel de incantat de noua masinarie pe care o va pilota: `Pana in prezent am pilotat noul GP9 doar de doua ori: la Barcelona, in timpul sezonului si pentru o zi la Valencia in noiembrie. Nu a fost mult dar a fost suficient sa inteleg ca suntem pe drumul cel bun si ca noul cadru e o imbunatatire`

Cauta in site