askmen.ro  »  Hobby  »  Masini  »  Fara motoare tunate si ATV-uri in Bucuresti

Fara motoare tunate si ATV-uri in Bucuresti

2/24995
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Bucurestenii vor sa fie interzisa circulatia motocicletelor tunate si a ATV-urilor pe drumurile publice, din cauza zgomotului produs de acestea. In cadrul dezbaterii publice despre Planul de Actiune privind Zgomotul Urban pentru Bucuresti, organizata la sediul municipalitatii, Sorin Nastasa, sef de serviciu la Directia de Mediu din Primaria Capitalei, a citit mai multe mesaje de la cetateni, in care au fost propuse solutii pentru reducerea disconfortului fonic in oras.

Intre acestea se numara si introducerea unei taxe pentru circulatia autovehiculelor pe arterele din centrul Capitalei, informeaza NewsIn.

Potrivit edililor, masurile cerute de majoritatea bucurestenilor au toate sansele sa completeze strategia municipalitatii pentru reducerea zgomotului, care va deveni litera de lege in oras dupa adoptarea ei de catre consilierii generali.

Planul de Actiune privind Zgomotul Urban este prima strategie de acest gen pentru un oras din Romania.

Intre principalele probleme care se doresc rezolvate in cadrul acestei strategii se numara asigurarea unor suprafete de rulare de calitate pentru strazile Capitalei, interdictii aeriene pe timp de noapte deasupra orasului si reducerea zgomotului printr-o proiectare mai buna a locuintelor.

www.ziare.com