askmen.ro  »  Hobby  »  Masini  »  Ducati Diavel

Ducati Diavel

2/24923
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Nu sunt neaprat un fan al motocicletelor, insa in momentul in care m-am aflat fata in fata cu un Ducati Diavel, mi s-a taiat respiratia si picioarele mi s-au inmuiat instantaneu. Rar am trait aceasta in prezenta unei motociclete. Dar indeajuns cu subiectivitatea si haide sa vedem cateva detalii despre Diavel.

De cand a fost fabricat, Ducati a prezentat Diavel ca fiind un exemplu clar al stilului desavarsit si al puterii brute. Acestea vin in combinatie cu traditia motorului de 2 cilindri.

Acest power cruiser are o doza destul de generoasa de sportivitate si dimanica, schimband practic destul de mult aspectul general, de pana atunci, al clasei.

Diavel este suplu si atletic, starnind invidia celorlalti concurenti. La numai 207 kilograme, nici nu se putea altfel.

Raportul intre greutate si putere este unul devastator pentru colegii de clasa, italianului pe doua roti fiind astfel un premiat de frunte.

Design

Capitolul design a fost si el respectat si se pare ca Ducati a decis ca el sa primeze. Bineinteles ca asta a adus si niste compromisuri la nivel tehnic, unde unele solutii ales pot fi considerate nu tocmai ideale. Dar pentru frumusete, suferi putin, nu

Componentele esentiale au fost inserate cu cat mai mult bun gust si atentie. Semnalizatoarele si stopurile, manerul de sustinere al pasagerului sau scaritele pentru acesta, sunt rezultate ale unor solutii spectaculoase ce confera o imagine aparte pentru Diavel.

Carena farului seamana extrem de mult cu partea frontala a unei locomotive.

Tehnologie

Dar asta nu inseamna ca pentru stil, cei de la Ducati au renuntat de tot la tehnologie. In nici un caz.

Pentru a da viata unui asemenea bolid este folosit un motor Testastretta 11ᅡ, acelasi motor folosint inainte pe Multistrada 1200.

Suprapunerea timpulor de deschidere a supapelor este 11ᅡ pentru turatiile medii si joase, iar pentru turatiile ianlte este de 41ᅡ, conferind astfel performanta foarte buna si raspuns cat mai rapid.

Caii putere sunt in numar de 162, iar ambreiajul antinisip este umed.

Alte sisteme tehnice: ABS BOSCH, care vine standard, sistem de pornire ¬hands-free¬ si o acceleratie electronica.

Varianta de baza va avea cadrul rosu cu jante de culoare negra sau varianta pe alb perla si cadru si jantele negre.

Disponibil in doua variante: Red carbon si Black carbon, Diavel va avea jantele de tip Marchesini cu 9 spite. Acestea vor avea in jur de 2,5 kg fiecare.

Special pentru Diavel, cei de la Pirelli au produs un model de anvelopa de 240mm.

Cauta in site