askmen.ro  »  Hobby  »  Masini  »  Cum schimbam corect cablul de ambreiaj?

Cum schimbam corect cablul de ambreiaj?

4/46230
calendar_month 11 Nov 2015, 00:00
Atunci cand cumperi o masina second este foarte posibil ca aceasta masina sa aiba suficient de multe probleme cat sa inceapa sa iti dea batai de cap. Desi esti constient de riscul pe care ti-l asumi atunci cand achizitionezi un autoturism second-hand, nu iti place sa alergi cu masina prin diferite service-uri pentru a rezolva problemele.

Una dintre cele mai intalnite probleme pe care le are o masina second hand este aceea a cablului de ambreiaj, care trebuie inlocuit.

Simti ca pedala de ambreiaj este prea tare, prea moale, ca tine prea jos sau prea sus fata de cum crezi ca ar trebui sa tina? Atunci este posibil sa te confrunti cu o problema. Cablul de ambreiaj sa fie slabit si sa trebuiasca sa fie inlocuit cu unul nou. Faceti aceasta miscare fara sa va ganditi prea mult pentru ca nu este o situatie prea placuta sa vi se rupa in timpul mersului si sa ramaneti cu masina blocat cateva ore pana vine o auto utilitara sa va rezolve problema.

Cablul de ambreiaj are un montaj destul de dificil. Asadar, daca nu sunteti foarte sigur si mai ales daca nu ati realizat aceasta lucrare niciodata, este de preferat sa evitati sa va apucati acum. Puteti merge cu masina intr-un service autorizat, unde lucrurile se vor derula mult mai repede si aveti siguranta unei lucrari de calitate, cu garantia de rigoare. Totusi, daca sunteti un cunoscator si va pricepeti la treburile mecanice puteti consulta forumurile de specialitate si sa realizati acest montaj de unul singur, in propriul garaj.

Slabirea cablului de ambreiaj apare de cele mai multe ori la masinile care au fost conduse indeosebi de incepatori. Este cunoscuta obisnuinta acestora de a apasa foarte des pedala de ambreiaj sau chiar de a sta cu pedala apasata pana la jumatate in timpul mersului. Aceasta eroare face cablul sa se slabeasca si in final sa cedeze. Totusi, odata schimbat va luati de pe cap o problema serioasa a masinii dumneavoasta si va veti bucura din nou de un condus de calitate. Pe langa cablul de ambreiaj, luati in considerare si diverse alte piese auto, de la Skoda Octavia, VW, Bmw si pana la celebra Dacie.