askmen.ro  »  Hobby  »  Masini  »  Cum sa-ti dotezi masina corespunzator pe time de iarna - Sfaturi pentru incepatori

Cum sa-ti dotezi masina corespunzator pe time de iarna - Sfaturi pentru incepatori

4/46453
calendar_month 24 Dec 2021, 00:00
Odată cu sosirea iernii toți șoferii auto trebuie să pregătească automobilul cu toate dotările necesare pentru a nu întâmpina incidente neplăcute în timpul condusului. Gheața și poleiul sunt inevitabile, așa că dacă vrei să ai parte de siguranță sporită pe drumurile publice, trebuie să ai în vedere câteva achiziții extrem de importante.

Acest articol și-a propus să îndrume șoferii, în special cei începători, care urmează să treacă prin prima lor iarnă în această postură, în ceea ce privește dotările de care au nevoie pentru autoturismul lor, întrucât să nu întâmpine niciun soi de eveniment care ar putea să pună viața lor în pericol sau a pasagerilor. Citește în continuare și află de ce dotări ai nevoie pentru mașină ca să treci cu bine de sezonul rece!

Iată cum trebuie să-ți dotezi mașina pentru iarnă

1. Cauciucuri de iarna

Primul aspect pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când pregătești mașina pentru sezonul rece sunt anvelopele. Dacă înainte era în regulă să deții cauciucuri “all season”, adică același set de anvelope potrivite atât pentru perioada iernii, cât și pe timpul verii, acum trebuie să ai pregătite două seturi diferite, altfel vei risca o amendă destul de mare. Așadar, cauciucurile specifice acestui sezon, trebuie montate de îndată ce iarna se instalează. Le poți recunoaște ușor, acestea având un desen cu un fulg de nea pe ele. Dacă faci puțin research pe internet și știi mărimea de care ai nevoie, treaba este pe jumătate terminată.

2. Lanțuri auto

Cu toate acestea, anvelopele de iarnă nu sunt suficiente pentru a-ți oferi siguranța de care ai nevoie. Se vor ivi momente în care vei circula pe gheață sau polei, iar în cazurile acelea trebuie să ai neapărat instalate lanțuri auto antiderapante pe toate roțile. Acestea nu vor afecta calitatea cauciucurilor, iar viteza recomandată cu care șoferii trebuie să meargă este de 30-50 km/h. Poți vedea oferta de lanțuri auto a celor de la Anvelope-oferte.ro unde vei găsi numeroase lanțuri calitative care îți vor preveni roțile să alunece.

3. Spray pentru dezghețarea geamurilor

Cea de-a treia dotare, pe care orice conducător auto trebuie să o aibă iarna, este un spray special care te va ajuta să dezgheți parbrizul atunci când te grăbești să ajungi la muncă dimineața. Timpul este extrem de important, așa că trebuie să știi cum să-l valorifici, în așa fel încât să nu-l irosești. Cu acest spray vei economisi câteva zeci de minute bune și vei reuși să ajungi oriunde la timp. De asemenea, acesta funcționează la temperaturi de până la -55 grade, iar eficiența maximă este la temperatura de -20 grade.Acum că știi care sunt principalele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când se apropie iarna, fie că ești începător, fie că ești un șofer cu experiență vei fi pregătit pentru orice situație neplăcută care poate apărea. Este o achiziție pe termen lung, așa că fii atent la ce cumperi, pentru a nu fi nevoit să le schimbi în fiecare iarnă.

Sursă foto: Pixabay.com