askmen.ro  »  Hobby  »  Masini  »  Cum sa-ti cumperi prima ta motocicleta

Cum sa-ti cumperi prima ta motocicleta

2/24901
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Motocicleta este un vechicul destinat persoanelor pasionate de adrenalina. Nu are rost sa iti cumperi o motocicleta daca iti este frica sa intri in trafic cu bicicleta sau nu ai nici cea mai vaga idee despre ce inseamna sa conduci un "motor".

Daca, totusi, te decizi sa investesti banii intr-o motocicleta, este bine sa tii cont de anumite aspecte, foarte importante pentru confortul si siguranta ta in trafic.

Tipuri de motocicleta

Cea mai raspandita categorie de motociclete este cea de strada. Urmeaza motocicletele standard/naked, destinate mediului urban. Aceste motociclete sunt ideale pentru un incepator, deoarece sunt foarte usor de manevrat, iar motoarele nu sunt foarte puternice.

Pentru plimbarile lungi in afara oraselor, cea mai buna motocicleta este Cruiser-ul. Are saua joasa si ghidonul lat, pentru a-ti oferi un confort optim in timpul mersului.

Chopperul este o motocicleta pentru conducatorii pasionati si cu state vechi in domeniu. Este o motocicleta joasa, cu furca rotii mult inclinata si cadru alungit.

Pentru conducatorii avansati, dornici de viteza, sunt recomandate motocicletele sport. Au motoare puternice, de turatie mare, frane puternice si te obliga sa stai cat mai ascuns in spatele parbrizului.

Iata ce aspecte trebuie sa urmaresti inainte de a-ti achizitiona prima motocicleta:

1. Greutatea

Greutatea este unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont cand alegi o motocicleta. Daca iesi frecvent cu motocicleta intr-un trafic infernal, te intereseaza ca aceasta sa fie cat mai usoara, pentru a avea o deplasare rapida si lina.

2. Distanta mare

Daca ai nevoie de o motocicleta cu care sa te deplasezi pe distante lungi, cele mai potrivita este sport touring-ul si cruiser-ul, deoarece pozitia pe care ti-o impun este mult mai comoda decat o motocicleta sport. Specialistii le recomanda pentru distante lungi.

3. Distanta mica

Daca ai de parcurs distante mici, cum ar fi dintr-un cartier in altul, motocicletele mari si greoaie nu sunt cele mai indicate. Opteaza pentru un scuter, care te ajuta sa te deplasezi cu usurinta in trafic.

4. Constitutia ta

Constitutia ta este importanta pentru a alege un motor potrivit. Ai ales cea mai buna motocicleta daca poti tine un picior cu toata talpa pe pamant atunci cand stai calare pe motocicleta aflata in pozitie verticala, ajungi usor la comenzi, poti ridica o motocicleta culcata apucand de ghidon si poti impinge motocicleta astfel incat sa faci un traseu in forma de 8.