askmen.ro  »  Hobby  »  Masini  »  Cum sa previi aburirea farurilor de la masina

Cum sa previi aburirea farurilor de la masina

2/24043
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Aburirea farurilor de la masina este una dintre problemele de care se plang pe diferite forumuri online majoritatea conducatorilor auto din Romania.

Din ce cauza se produce aburirea farurilor

Temperatura de afara este scazuta, iar tendinta tendinta farurilor este de a-si scadea temperatura (ambele fiind expuse in soare sau fiind aprinse). Carcasele in care se afla farurile au o supapa in fata si in spate care permite diferente de presiune.

Cand lentilele de plastic sunt mai reci decat aerul din interiorul farurilor, apare condensul, un lucru cat se poate de normal. Picaturile de apa vor disparea in momentul in care temperatura va creste.

Unele masini nu se ventileaza cum trebuie si acest lucru poate fi pus si pe seama celor care au grija de ele. Sunt soferi care isi parcheaza masinile in zone cu umezeala sau in parcari subterane cu temeperaturi scazute. In aceste conditii, umezeala se manifesta prin aburirea farurilor. Mai mult, apa se prelinge pe acestea si se ramane in interirorul lor sub forma unei mici balti.

Cum scapam de aburirerea farurilor

In primul rand, verifica daca este un buletin tehnic de reparare pentru marca si modelul masinii tale. Daca da, incearca sa afli daca exista o carcasa mai buna pentru farurile vehiculului sau daca poti sa inlocuiesti sistemul de ventilatie cu unul mai bun.

Daca nu, inseamna ca esti pe cont propriu. In prima faza, daca constati ca sunt picaturi foarte mici de apa, lasa-ti farurile aprinse in timp ce conduci, pentru mai multe ore. In acest fel, temperatura din interior creste, iar apa se evaporeaza.

Daca observi ca exista foarte mult abur inautru, va trebui sa desfaci carcasa farului si sa o usuci. Dupa ce ai scapat de apa, poti pune in carcasa cateva picaturi de spirt. Asigurate-te ca spirtul se afla pe toata suprafata carcasei. Apoi se lasa carcasa la uscat pret de cateva ore, fie direct in soare, fie intr-un loc calduros din casa, de preferat unde circula aerul.

Urmatorul pas este sa verifici daca supapa nu are noroi sau alte impuritati. Monteaza la loc carcasa si incearca sa parchezi masina orientata catre sud.

Sursa foto: hotnews.ro

Cauta in site