askmen.ro  »  Hobby  »  Masini  »  Casca moto pliabila Proteus

Casca moto pliabila Proteus

2/24919
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Nu cred ca exista cineva care cand vine vorba de carat casca, nu si-ar fi dorit sa o poata face mai comod de carat. Intr-o perioada in care chiar si oamenii de afaceri folosesc scuterul pentru deplasarile scurte prin oras, aparitia la un pranz de afaceri intr-un costum impecabil si cu casca moto la brat nu este tocmai placuta.

O tanara studenta din Australia a conceput o casca ce se poate impacheta. Inventie incredibila si probabil foarte bine primita de majoritatea motociclistilor. Ramane insa de vazut daca producatorii de casti vor fi interesati de trecerea din stare de proiect in stare de produs in serie.

Jessica Dunn, in varsta de 25 de ani, a venit cu nemaipomenita idee dupa ce a petrecut cateva luni in Indonezia, unde a fost nevoita sa foloseasca ca mijloc de transport o motocicleta. Aflata intr-un schimb cultural de studii, Jessica isi rezolva toate drumurile pe doua roti, insa cand ajungea la destinatie, casca nu era tocmai cel mai comod lucru pe care putea sa il care cu ea. Asa ca a gandit o solutie si pentru momentele cand nu circula cu motocicleta, dar trebuia sa care casca.

Australianca a pus pe hartie un design pentru o casca mai prietenoasa, care sa nu ocupe la fel de mult spatiu cand este transportata. Casca inventata ocupa foarte putin loc si se poata cara foarte usor intr-un ghiozdan normal.

Ea are niste cleme speciale care ii dau voie sa fie pliabila, astfel pierzandu-se din dimensiune. Este formata din trei elemente principale si, pentru a asigura mai multa rezistenta si protectie importrica lovirilor si zgarieturilor, aceasta este realizata din o rasina de policarbonat.

Pe sub aceasta rasina, este si un strat de polistiren expandat care poate absorbi mult mai bine energie in cazul unui nefericit incident.

Sistemul de pliere este format dintr-un material special, o inventie despre care nu s-au dat foarte multe date publicitatii (este si firesc) si prezinta clapete din care se poate actiona plierea. Vizorul a fost si el regandit si respecta standardele.

.Inventia a durat doar 5 luni si vafi nominalizata pentru premiile James Dyson Award.

Singura problema care apare este costul foarte ridicat pentru materialele speciale si pentru realizarea sistemului de pliere. Pana la gasirea unei solutii mai ieftine pentru productie se pare ca nici una din companiile producatoare de casti moto nu se avanta in cumpararea licentei.

Sa speram totusi ca o vem putea gasi cat de curand in magazinele dedicate.

Cauta in site