askmen.ro  »  Hobby  »  Masini  »  6 Lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand iti schimbi anvelopele la masina

6 Lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand iti schimbi anvelopele la masina

4/46498
calendar_month 23 Iun 2022, 00:00
Să alegem un set de anvelope compatibile cu mașina noastră este un lucru destul de dificil, chiar dacă vorbim de anvelope dedicate unui sezon sau pentru anumite tipuri de drum. Piața anvelopelor ne oferă o multitudine de mărci cu diverse profile și performanțe, dar pentru ca mașina să aibă un comportament optim în timpul condusului, recomandăm să citiți cu atenție detaliile din cartea tehnică a autoturismului dvs.

Alegerea anvelopelor în funcție de sezon

La venirea anotimpului rece specialiștii ne recomandă anvelope de iarnă. Acestea vor face condusul confortabil având aderență crescută și stabilitate în viraje pe drumurile acoperite de zăpadă sau polei. Cei de la Vadrexim.ro ne recomandă ca, odată cu creșterea temperaturilor peste 7 grade Celsius, să montăm pe mașină anvelope de vară care, la temperaturi de peste 30 grade Celsius nu devin moi că cele de iarnă și nici nu se vor uza excesiv ca cele de iarnă, oferind un grad ridicat de siguranță și un ciclu de utilizare mai mare.

Alegerea anvelopelor în funcție de stilul de condus

Stilul de condus ne poate influența în alegerea anvelopelor. Pentru cei care practică un condus mai agresiv, mai sportiv, recomandate sunt anvelopele cu aderență cât mai bună și stabilitate în viraje. Nu vei investi într-un set de anvelope cu performanțe ridicate dacă circuli prin oraș și destul de rar în afară orașului, având un condus mai lin.Alegerea anvelopelor conform specificațiilor tehnice

Din multitudinea de anvelope pe care le găsim în comerț trebuie să fim atenți și la specificațiile date de producător în cartea tehnică a mașinii. Este bine să evităm montarea unor anvelope care se potrivesc pe mașină, a căror dimensiune nu este adăugată în cartea tehnică, deoarece, în timp, anumite elemente de caroserie pot fi afectate.

Alegerea anvelopelor în funcție de buget

Odată ce anvelopele s-au uzat trebuie să le înlocuim, iar prețul este cel care ne influențează căutarea. Dacă bugetul nu ne permite alegerea unor anvelope performanțe atunci ne putem orienta spre unele a căror indice de viteză nu este foarte ridicat. Indiferent de preț, este bine să nu renunțăm la indicele de aderență cât mai bun deoarece de acesta depinde siguranță noastră.

Dimensiunea și indicii de performanță

Anvelopele au inscripționate pe flancuri dimensiunea, dacă sunt testate pentru zăpadă și noroi, prin literele ”M+S”, ”XL” dacă acestea sunt ranforsate și au flancurile întărite, suportând astfel o sarcină de încărcare mai mare față de cele standard.Alegerea anvelopelor în funcție de sezon

Imediat ce am stabilit criteriile de mai sus rămâne să ne decidem ce tip de anvelope dorim să achiziționăm.

Anvelopele de iarnă

Chiar dacă numele acestora se referă la anotimpul iarnă, acestea sunt necesare odată cu scăderea temperaturilor sub 7 grade Celsius. Aceste anvelope au un grad ridicat de aderență și tracțiune pe drumurile acoperite de polei sau zăpadă. Sunt produse din materiale care la temperaturi scăzute își păstrează proprietățile.Anvelopele de vară

Când cresc temperaturile, alternativa cea mai bună sunt anvelopele de vară. Acestea sunt economice din punct de vedere al consumului de carburant, oferă siguranță prin aderența crescută pe carosabil uscat și umed iar din punct de vede al zgomotului sunt mai silențioase. Nu se recomandă folosirea acestora când temperatura este foarte scăzută deoarece pierd aderența, ele devenind rigide.

Anvelopele all season

Dorite de producători să fie performante pe orice tip de vreme, aceste cauciucuri nu pot egala pe nici un sezon performanțele celor dedicate unui anumit sezon. În cazul în care aveți un stil de condus sportiv este recomandat să vă achiziționați anvelope pentru sezonul în care vă aflați.

Indiferent de opțiune, pe vadrexim.ro găsești anvelope auto la super prețuri, cu ajutorul consilierilor de vânzări le vei putea alege pe cele mai bune, a căror dimensiuni și indici de performată se află înscrise în cartea tehnică a mașinii.

Sursa foto: Vadrexim.ro