askmen.ro  »  Hobby  »  Masini  »  5 modele de masini care se vor lansa in 2023

5 modele de masini care se vor lansa in 2023

4/46541
calendar_month 20 Feb 2023, 00:00
Fără să țină cont de provocările economice care par să se înmulțească la nivel mondial, producătorii auto au lansat pe tot parcursul anului trecut peste 100 de modele de autoturisme, de la crossovere și SUV-uri până la berline și sedanuri. Tendința pare să se mențină și pentru anul 2023, care se anunță a fi la fel de prolific, marii constructori auto mizând din ce în ce mai mult pe modele electrice sau hibrid.

Am ales cinci dintre cele mai așteptate apariții auto anunțate pentru acest an, cu mențiunea că ordinea este complet aleatorie.

Aston Martin Vanquish

Varianta de Vanquish care se va lansa în 2023 este, poate, una dintre cele mai frumoase mașini ale producătorului britanic. Din câte se pare, noul model nu va mai beneficia de un motor V12, amplasat în partea din față, ci va folosi un motor V8 pe benzină, twin-turbo, de 4.0 litri, conceput de AMG, situat central, plus alte două motoare electrice, fiind astfel un plug-in hybrid.

Inițial, constructorul britanic planificase lansarea unei versiuni cu tehnologie hibridă și motor V6 de 3.0 litri pe care dorea s-o dezvolte intern. Se pare, însă, că englezii au abandonat ideea și vor opta pentru un motor similar variantei Valhalla.

BMW Seria 5

Firma bavareză își continuă competiția cu rivalele Audi A6, Mercedes-Benz E Klasse și Genesis G80 și va trece la cea de-a opta generație prin lansarea în 2023 a Seriei 5. Fie că este vorba despre modelul 530i în patru cilindri sau despre 540i cu motor în șase cilindri, acesta din urmă beneficiind și de un sistem hibrid de 48 de volți, compania germană se concentrează de data aceasta mai mult pe confort și pe tehnica digitală din interiorul habitaclului.

Putem spera că roțile modelelor vor fi echipate cu jantele pentru BMW, produse de DOTZ, varianta Long Beach, care și-au dovedit clasa.

Audi A6 E-Tron

După anunțul de anul trecut privind noul concept full electric A6 Avant E-Tron, producătorul din Ingolstadt va adăuga familiei de automobile electrice o versiune îmbunătățită, care face parte din cele 20 de modele noi cu care constructorul german vrea să se poziționeze în prima linie a categoriei de mașini premium.

A6 E-Tron va avea în componență două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, cu tracțiune integrală, care oferă o autonomie de aproape 700 km cu o baterie de 100 kWh. De asemenea, viteza de încărcare (DC) va fi mult sporită, permițând mașinii să se alimenteze cu energie în doar 25 de minute.

Mercedes-Benz EQG

Versiunea electrică a celebrei clase G, produse de constructorul german încă din anul 1979, nu va fi modificată prea mult ca aspect exterior, păstrând cu fidelitate linia care a făcut-o celebră. Propulsia va fi asigurată de patru motoare electrice, situate fiecare pe câte una din roți, funcționând independent și asigurînd, astfel, tracțiunea integrală.Echipat cu o baterie de 100 kWh, EQG va dispune de trei trepte separate de recuperare a energiei, va fi dotat cu nu mai puțin de șapte moduri de conducere și va putea efectua viraje de 360 de grade cu ajutorul funcției speciale G-Turn.

Kia EV4

Producătorul sud-coreean are deja experiență în construcția de crossovere full electric, fie și dacă ne gândim doar la modelele Soul EV și variantele electrice Niro. Cel mai nou membru al familiei, Kia EV4, se va baza pe platforma E-GMP, dezvoltată de grupul Hyundai-Kia, și va avea un ampatament redus față de versiunea EV6.

Propulsia va fi asigurată de două motoare cu tracțiune integrală, care vor putea dezvolta până la 321 CP. Rata de încărcare a bateriilor va fi mult mărită (350kW), bazându-se pe arhitectura electronică de 800 de volți, ceea ce va permite alimentarea cu energie de la 10% la 80% în doar 18 minute.

Anul 2023 promite a fi un an productiv pentru producătorii de automobile. Apariția unor noi tehnologii, ingeniozitatea producătorilor și noile tendințe contemporane își vor lăsa, cu siguranță, amprenta asupra viitorului industriei auto.

Sursa foto: Shutterstock