askmen.ro  »  Hobby  »  Masini  »  4 sfaturi practice pentru organizarea garajului

4 sfaturi practice pentru organizarea garajului

4/46540
calendar_month 17 Feb 2023, 00:00
Profesioniștii în organizare estimează că doar 30% dintre noi își depozitează mașinile în garaj. Care este motivul? Prea multe lucruri. Aceste idei de depozitare în garaj te vor ajuta să scapi de tot ceea ce nu ai nevoie.

Dacă ești ca majoritatea dintre noi, mașina ta este o investiție (uneori scumpă) de care nu te poți lipsi. De ce să o lași în aer liber, unde poate suferi deteriorări din cauza expunerii la razele UV, a excrementelor de păsări și a sevei din copaci? În plus, urcatul într-un vehicul încins de căldură în timpul verii nu este deloc distractiv.

Depozitarea într-un garaj va păstra mașina mult mai curată și ar putea contribui la prelungirea duratei sale de viață. Urmează ideile noastre de organizare a garajului de mai jos, pentru instrucțiuni pas cu pas ce te vor scăpa de dezordine și îți vor păstra un garaj sigur și curat.

1. Schițează un plan al garajului

Majoritatea producătorilor de sisteme de organizare a garajului oferă gratuit planificarea spațiului, așa că poți folosi serviciile lor în timp ce te documentezi despre cum să îți depozitezi tot echipamentul.

Înainte de a cumpăra ceva, notează dimensiunile garajului și notează dimensiunea și amplasarea ferestrelor, a ușilor, întrerupătoarelor și a prizelor, precum și cât spațiu ocupă mașina. Apoi folosește următoarele reguli în timp ce atribui lucrurilor un loc:

-  Obiectele pe care le folosești împreună, cum ar fi uneltele de grădinărit și produsele chimice pentru gazon, ar trebui depozitate aproape unele de altele;

-  Pune echipamentele voluminoase, cum ar fi mașins de tuns iarba, în colțuri, unde nu vor fi lovite sau răsturnate de mașină;

-  Așază obiectele folosite frecvent, cum ar fi bicicletele, aproape de ușa garajului;

-  Ascunde obiectele sezoniere sau rar folosite (spre exemplu, piese pentru mașină sau piese pentru moto) în locurile mai greu accesibile.

2. Ține lucrurile departe de podeaua garajului

Păstrează obiectele departe de podea ori de câte ori este posibil. Vei elibera mult mai mult spațiu pentru mașină și vei evita grămezile neglijente și imposibil de sortat. Dacă achiziționezi rafturi sau dulapuri gata făcute, asigură-te că sunt ridicate pe picioare, astfel încât să poți curăța cu ușurință podeaua de sub ele.

3. De ce rafturile deschise sunt mai bune decât dulapurile închise

Rafturile sunt mai puțin costisitoare, mai ușor de accesat (nu ai nevoie de spațiu liber suplimentar pentru a deschide ușile) și îți permit să scanezi cu ușurință ceea ce ai depozitat.

Dulapurile cu uși oferă o scuză pentru a ține garajul dezorganizat, deoarece poți ascunde diverse obiecte, astfel încât acestea pot deveni rapid dezordonate. Folosește-le cu moderație; atunci când lucrurile pe care le depozitezi trebuie să fie protejate de praful și murdăria din aer.4. Utilizează spațiul de deasupra capului

Tavanul garajului este un loc excelent pentru agățarea lucrurilor lungi și plate pe care nu le folosești în fiecare zi, cum ar fi scările și echipamentele sportive de sezon. Asigură-te că orice rafturi pe care le atârni de tavan nu interferează cu funcționarea ușii de garaj și că există suficient spațiu liber pentru a evita să zgârii acoperișul mașinii tale.

Rezervă-ți cel puțin o zi întreagă, sau chiar un weekend întreg, pentru a face operațiunile de mai sus. Fă din ordinea în garaj un proiect de familie și invită-ți chiar câțiva prieteni să pună umărul și totul va merge mult mai repede. Treci prin absolut tot, inclusiv prin cutiile pe care nu le-ai despachetat când v-ați mutat. Nu știi niciodată unde se poate ascunde o amintire de familie importantă.

Sursă foto: Unsplash