Sistemele de alarma si securitate, aliatele barbatului puternic.
1/10898
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Barbatilor le place sa detina controlul asupra familiei si sa ofere securitate, confort si o satisfacere cat mai mare a nevoilor. Nu este neaparat vorba de altruism pur, ci mai degraba de ego-ul barbatesc, care este multumit doar in momentul in care masculul isi arata contributia.

La inceput era simplu: vanai si te intorceai plin de glorie in pestera, hranind intreaga familie pentru cateva zile bune. Restul timpului te puteai bucura de liniste si de rasfat. Astazi, lucrurile sunt ceva mai complicate, deoarece un barbat care vrea sa ofere totul, trebuie sa atinga perfectiunea in mai multe domenii: Sa fie un bun afacerist, pentru a aduce bani, sa fie un bun manager, pentru a rezolva cu usurinta treburile organizatorice aparute in casa, sa ofere siguranta tuturor membrilor familiei si chiar sa fie un bun familist, ajutandu-si consoarta la gatit si la cresterea copiilor.

Barbatilor le place sa detina controlul asupra familiei si sa ofere securitate, confort si o satisfacere cat mai mare a nevoilor. Nu este neaparat vorba de altruism pur, ci mai degraba de ego-ul barbatesc, care este multumit doar in momentul in care masculul isi arata contributia.

Sunt atat de multe lucruri de facut, incat este aproape imposibil sa le faci pe totate ca la carte. Noroc cu ajutoarele venite din partea tehnologiei. Exista mii de instrumente care usureaza munca si care iti permit sa faci intr-o zi, cat faceau stramosii nostri in 10.

Dintre toate aceste instrumente, parca acelea care ajuta la obtinerea sigurantei sunt cele mai importante. Sisteme de securitate si supraveghere, interfoane, videointerfoane sau sisteme de control acces, toate pot lucra ca un aliat, pentru a transforma toate aspectele vietii in unele de real succes.

De ce sa folosesti elemente de siguranta si unde le poti folosi?

Este simplu: pentru ca te ajuta in fiecare aspect al vietii. De regula, afacerea, familia, casa, masina si in general toate bunurile materiale, sau nu, sunt supuse unor riscuri. Primul lucru pe care trebuie sa il rezolvi pentru a demonstra ca poti sa ai grija de familia ta, sunt aceste riscuri.

Evident, ca un barbat adevarat, poti sa furnizezi siguranta casei sau a afacerii atunci cand esti in zona. Atunci cand esti plecat, totul ajunge in voia sortii. Din acest moment, un sistem de alarma si securitate trebuie sa fie unul dintre elementele cu prioritate maxima pe lista de cumparaturi.

Avantajele unui astfel de sistem sunt majore:
- Indeparteaza hotii, chiar daca nu esti acasa pentru a putea sa iti arati coltii;
- Ofera control total asupra unei afaceri;
- Iti ofera liniste si siguranta;
- Poate sa cheme politia, in caz de nevoie.

Fiind sisteme destul de simple, nu va trebui sa investesti sume uriase pentru a te bucura de ele, insa va trebui sa ceri ajutorul la montare. Ceva este cat se poate de cert insa: un sistem de alarma te ajuta sa economisesti bani si timp, oferindu-ti sansa sa iti transformi viata si afacerea intr-un real succes. Acesta poate sa fie folosit acasa, la munca sau in zonele in care ai bunuri pe care nu le poti proteja direct, cum ar fi diverse culturi de plante, animale sau orice alt bun.

Ce este, de fapt, un sistem de alarma?

Pe scurt, este un set de dispozitive electronice care sunt montate si configurate in asa fel incat sa poata alerta proprietarii unui imobil si in acelasi timp autoritatile, in cazul unei intrari prin efractie. Desi pare o solutie noua, sistemul de alarma a aparut inca din anul 1874, cand a fost implementata o solutie electrica destul de simpla ce avertiza proprietarii in cazul unei intrari prin efractie. Evident, pe vremea aceea, cei ce se puteau bucura de avantajul unui astfel de produs erau doar cei mai instariti.Astazi, sistmele de alarma sunt prezente aproape peste tot, atat in magazine si spatii private in care se desfasoara o afacere, cat si in case. Evolutia sistemelor se vede cu ochiul liber, in conditiile in care contextul actual pune la dispozitia utilizatorilor senzori de miscare cu infrarosu, solutii de supraveghere si monitorizare video sau diverse sisteme de alarma care se declanseaza in momentul in care simt miscarea.

Este clar, asadar, ca un sistem de alarma iti usureaza munca si alimenteaza cliseul de "barbat adevarat".