askmen.ro  »  Hobby  »  It  »  Cele mai mari rivalitati din istoria tehnologiei

Cele mai mari rivalitati din istoria tehnologiei

1/15015
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Istoria tehnologiei este plina de conflicte intre marile companii, care fie au ajuns la tribunal, fie s-au batut in declaratii. Afla care sunt cele mai mari rivalitati din istoria tehnologiei.
Apple vs. Microsoft
Cele doua companii au colaborat la inceputul anilor 1980, dar zece ani mai tarziu s-au infruntat la tribunal pentru patente tehnologice. Apple a pierdut din cota sa de piata din cauza Windows, dar s-a revansat in ultimul deceniu cu iPad, prima tableta de succes, dupa 10 ani de esecuri Microsoft.
Samsung vs. Apple
Compania sud-coreeana a fost obligata la tribunal sa plateasca 1 miliard dolari catre Apple, dar americanii vor inca 700 milioane dolari si interdictia unor gadgeturi Samsung in SUA. Cele doua companii se ataca in prezent la tribunale din intreaga lume pentru diferite patente.
Apple vs. Google
In viziunea lui Steve Jobs, Google a copiat iOS cand a creat Android, iar fondatorul Apple a promis ca va cheltui pana la ultimul ban pentru a distruge Android. Deocamdata Apple nu a atacat direct Google, dar in procesele companiei impotriva Samsung, Motorola si HTC sunt incluse si patente utilizate de Google in Android.
Sun Microsystems vs. Microsoft
In anii 1990, Sun Microsystems s-a saturat de monopolul Microsoft pe piata PC-urilor si a propus ca Windows sa fie cumparat de guvern pentru a deveni gratuit. In 2012, Java nu o duce prea bine, dar Microsoft se pregateste de o noua revenire in forta.
Apple vs. Adobe
Steve Jobs nu a fost niciodata fan Flash si a acuzat Adobe de majoritatea erorilor Mac. In consecinta, Flash nu a fost inclus nici pe iPhone nici pe iPad, iar rivalitatea cu Apple a daunat mult Flash si a obligat Adobe sa caute noi directii de dezvoltare.

Sursa foto: Topnews.net.nz