askmen.ro  »  Hobby  »  It  »  Cele mai bune alternative gratuite pentru Microsoft Office

Cele mai bune alternative gratuite pentru Microsoft Office

1/15047
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Foarte multe persoane sunt obisnuite cu utilizarea Microsoft Office, cand in realitate exista nenumarate alternative, mai bune, mai simple si complet gratuite. Iata cateva dintre acestea.
Open Office
Open Office include cinci programe pentru scriere, prezentari, grafica, baza de date si foi de calcul. Acest program poate face anumite lucruri pe care Microsoft Office nu le poate face, cum ar fi deschiderea fisierelor PDF. Iar partea cea mai buna este ca Open Office este complet gratuit.


AbiWord
Acest software este parte a proiectului AbiSource si poate rula atat pe Windows, cat si pe Linux sau Mac OS.

Software-ul poate fi imbunatatit si extins cu ajutorul unor plug-inuri disponibile gratuit.


Jarte
Jarte este un editor de text bazat pe WordPad - editor de text din Windows. Asemenea programului WordPad, Jarte este usor de utilizat, rapid, iar documentele create cu ajutorul acestuia sunt perfect compatibile cu Microsoft Office. Ceea ce este inedit la Jarte, este faptul ca prgramul poate rula direct de pe un stick USB.

Jarte are capacitatea de a corecta greselile ortografice, poate exporta fisiere PDF si HTML, iar in acelasi timp iti permite sa inserezi linkuri, imagini si tabele fara niciun fel de problema.

IBM Lotus Symphony
IMB pune la dispozitie, in mod gratuit, aplicatia Lotus Symphony. Programul include aplicatii pentru crearea, editarea si partajarea de documente, foi de calcul si prezentari. Lotus Symphony este o varianta excelenta atat pentru acasa, cat si pentru la birou.


Google Docs
Google Docs iti permite sa creezi si sa partajezi documente, foi de calcul si prezentari, intr-o maniera foarte simpla. Interfata programului este mult mai simpla spre deosebire de alte programe similare, insa functioneaza la fel de bine.

Fisierele create se salveaza online si raman acolo, pentru cat timp doresti. In plus, acestea pot fi share-uite cu toata lumea, cu anumite persoane sau pot fi ascunse.