Telefoanele si tabletele sunt pline de bacterii
1/10664
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Ecranele tactile ale telefoanelor mobile sau ale tabletelor aduna mai multi germeni decat toaletele, se arata intr-un studiu publicat de DailyMail.

Bacteriile raman pe ecran dupa folosirea telefoanelor mai ales daca proprietarii nu se spala pe maini. O analiza realizat de un grup de consumatori a scos la iveala faptul ca o tableta contine atat de multi stafilococi incat cei care folosesc aceste produse pot ajunge la tulburari de sanatate precum: greata, varsaturi sau diaree.

Mai mult, cercetatorii au gasit pe aceste produse bacterii precum E.coli sau salmonella. In urma acestei cercetari, specialistii au ajuns la concluzia ca tabletele sau telefoanele cu ecran tactil pot acumula mai multe bacterii decat un colac de toaleta. Aparitia acestor bacterii pe aceste device-uri are un motiv simplu - utilizatorii nu se spala corect pe maini.

"Este socant sa vezi ca o tableta sau un telefon mobil poate aduna mai multe bacterii decat un colac de toaleta. Aceste gadgeturi ar trebui sa fie curatate constant astfel incat sa evitam imbolnavirile cauzate de acesti germeni", a declarat autorul cercetarii.