Tehnologie avansata
4/4723
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Telefon mobil de ultima generatie, PC , laptop, iPod, palm pocket. In urma cu 100 de ani lumea nici nu visa la astfel de tehnologii, intr-o epoca in care isi faceau loc, incet, incet, telefonul, cinematograful, radio-ul, iar mai apoi, televiziunea. Dar, stiinta nu stagneaza, este in continua evolutie. Astfel s-a ajuns ca in 2007 sa fie posibil sa fim mereu in contact cu ceilalti prin intermediul telefoanelor mobileperformante sau chiar prin intermediul numeroaselor servicii de chat online.

Te-ai gandit cum ar fi daca intr-o buna zi te-ai trezi si nu ai avea la dispozitie aceste “aparate” care iti usureaza viata si au dat un nou sens comunciarii Cum ai mai tine legatura cu ceilalti, de a-i cumpara porumbeii mesageri, cum iti vei mai conduce si administra afacerile, cum ar fi viata ta Ma gandesc uneori cum se descurcau oamenii prin secolele trecute, cand nu era nici curent electric, nici televizor, nici telefoane mobile, nici messenger… Cum de era posibila viata

Acum microcalculatorul personal portabil, de greutate si dimensiunei reduse, adica laptopul, pe care il poti conecta la internet oriunde si oricand datorita tehnologiei wireless si broadband-urilor, este dispobilil pe piata in cele mai variate forme, configuratii si culori. Este destul de greu sa ne dam seama cum arata primul laptop, deoarece el nu semana cu nimic din ceea ce cunoastem in ziua de azi. Acum, la mai bine de 25 de ani de la aparitia primului aparat, acesta cunoaste o evolutie la care cei care au realizat primele prototipuri nici macar nu ar fi visat. Sony, Apple, Toshiba, Compaq si Dell fac legea astazi in industria laptopurilor.

Acum majoritatea nu mai au numai un laptop, un iPod sau un simplu telefon mobil, ci si un palm, care asigura o comunicare convenabila si portabila. Palm-urile si telefoanele de ultima generatie sunt proiectate astfel incat sa poata fi purtate oriunde mergi, au functii de management usor de folosit, se pot conecta la internet de oriunde si iti mai folosesc si la stocarea unei importante cantitatii de informatii personale. La fel ca si computerele, aceste aparate, trebuie sa aiba instalate programe antivirus. Cele mai multe dintre ele au si un sistem GPS integrat care te pot ajuta sa ajungi mai repede in orice locatie europeana. Pretul unui astfel de aparat porneste de la 1000 ron si poate ajunge departe in functie de model si caracteristici. Cel mai subtire Pocket PC, E-TEN X500 Glofiish urmeaza a fi lansat in curand.

Oamenii de stiinta s-au gandit si la marii pasionati de muzica si au proiectat special pentru ei celebrul iPod de la Apple. Compania a anuntat ca modelul s-a vandut deja in mai mult de-o suta de milioane de aparate, sustinand ca acesta este player-ul de muzica cu vanzarea cea mai rapida din istorie. Modelul initial a fost continuu modificat si imbunatatit si astfel s-a ajuns in ziua de azi la vanzarea pe piata a unui iPod care poate reda fotografii, videoclipuri muzicale si are o memorie interna de 30 GB.

A.G., AskMen.ro