askmen.ro  »  Hobby  »  Gadgeturi  »  Sony dezvaluie noi produse Blu-ray

Sony dezvaluie noi produse Blu-ray

1/15954
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Sony a dezvaluit detalii ale catorva noi produse ce vor avea drive-uri DVD high-difinition Blu-ray - dar la fel ca si in cazul PlayStation 3, va trebui sa treaca ceva timp pana cand acestea vor ajunge la consumatori.
Compania a prezentat saptamana trecuta playerul BDP-S1 Blu-ray Disc Player, un PC desktop Vaio cu un drive Blu-ray recordable si un un nou disc drive intern Blu-ray pentru PC-uri. Sony estimeaza ca playerul va fi disponibil in luna iulie, in timp ce desktop-ul si un notebook PC Vaio Blu-ray ar putea fi distribuite la inceputul verii.

Discurile Blu-ray pot stoca mai multe date decat DVD-urile media conventionale si sunt menite stocarii de continut high-definition. Insa formatul Blu-ray este in competitie cu un alt standard numit HD DVD, ambele sperand sa devina formatul acceptat pentru inregistrarea high-definition. Razboiul formatelor ameninta sa frustreze consumatorii la fel ca razboiul din urma cu 25 ani intre VHS-Betamax.

Insa succesul Sony Blu-ray a scazut un pic in ultimele saptamani. Lansarea Sony PlayStation 3 va fi amanata pana in noiembrie, din cauza unor probleme legate de finalizarea standardului, dupa cum a anuntat compania saptamana trecuta. In acelasi timp, Toshiba, initiatoarea formatului rival, a anuntat in cadrul CeBit ca va lansa un laptop HD DVD si un player inante de lansarea Sony Vaio si a playerului BDP.

Playerul BDP-S1 va costa aproximativ 1.000$, potrivit Sony. Desktop-ul Vaio va costa aproximativ 2.300$. Pretul pentru drive-ul PC intern BWU-100A va fi dezvaluit ulterior.
Sursa: www.smartnews.ro