S-a ticnit...semaforul
4/4628
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00


Fratilor stim cu totii ca traim intr-o lume care se afla intr-o continua dezvoltare,sau nu!
Oare asa gandesc si somalezii
Ma rog, e clar ca avem de a face cu tot felul de ciudatenii ale tehnicii precum: internetul fara fir...wireless, telefonul fara fir, nu jocul bai! Ci mobilul si semafoarele care au prins grai.

Stai putin, cum! Semafoare care vorbesc
Probabil o sa spuneti ca tocmai am venit de pe Marte unde am stat la bere cu omuletii verzi insa o buna dovada in acest sens sta instalatia aparuta in mijlocul orasului Tarnaveni din judetul Mures, o asezare nu mai mare decat un sector din Bucuresti.
Desi numarul masinilor e scazut, traficul fiind aproape inexistent precum intr-un sat in singura intersectie din zona a fost amplasat si singurul semafor vorbitor atat din oras cat si din toata Romania asta mare.
Acesta pe langa efectele luminoase este prevazut si cu cateva difuzoare din care se aude:"acum stati, nu respirati, nu miscati si nu dansati".
Parerile au fost pro si contra.
Pro:-"Foarte bine au facut ca l-au instalat ca si asa nu prea era lumina in oras si nici de Craciun nu aveam beculete colorate"
Contra:-"Ce ne-a trebuit dom`le beleaua asta pe cap ca doar stim cu totii cat e de scump curentul"
Intr-un final apele s-au linistit, dar nu pentru mult timp...
Oamenii l-au "adoptat" repede pana au aflat ca de la bugetul primariei s-au cheltuit 500 de milioane de lei cu achizitionarea lui si tot atat de repede l-au si scos de la sufletul lor.
Adica cum dom`le
Patru boxe si trei vorbe sa coste atat
Macar daca ar spune mai multe de banii astia!
Romanii economi si zgarciti din fire repede s-au oferit sa faca ei pe semaforul:
-"pai pe banii astia nene as face eu pe semaforul non-stop, la barbati le-as spune scorul de la meci, la femei le-as "trage" cate o reteta de cozonac, iar la copiii mici le-as zice cate o poveste cu talc".
Lasand la o parte gluma macar acum pe final de articol sa stiti ca semaforul e tot acolo chiar daca unii s-au grabit sa-l treaca la categoria lucruri inutile. In schimb se aude ca in centrul orasului Satu-Mare au aparut primele zebre/treceri de pietoni...rosii.

de Mihai Mircea NICOARA

MihaiNICOARA, Editor Askmen.ro