askmen.ro  »  Hobby  »  Gadgeturi  »  Rollout screen de la Polymer Vision

Rollout screen de la Polymer Vision

1/15946
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Telefoanele mobile ofera din ce in ce mai multe facilitati anterior rezervate doar media player-elor, au camere digitale care ofera pana la 10MP, memorie de pana la 8GB, conectivitate la internet, editoare text etc etc, ceea ce inseamna ca in curand vom discuta de ele ca de un Tablet PC light.

In ciuda acestui fapt exista un defect, pana acum considerat iremediabil, care le impiedica sa isi realizeze potentialul. E vorba de dimensiunea ecranului, acceptabila pentru vizionat poze dar practic inutila cand e vorba de video sau navigare pe net.

Aceasta problema e pe cale de a fi rezolvata de cei de la Polymer Vision, care ofera un rollout screen, adica un ecran care poate fi rulat si introdus intr-un orificiu cu diametrul de 0,75cm, putin mai mare decat diametrul unui creion.

Ecranular puteaavea pana la 12 cm, grosimea hartiei, o rezolutie de 240 x 320, timp de pornire de 0,5-1 s si refresh rate de 50Hz. Polymer Vision incearca sa gaseasca colaboratori in mai multe industrii, pornind de la dispozitive GPS pana la telefoane mobile (vezi poza). Ma intreb daca nu cumva un viitor Apple iPod, poate chiar viitorul videoPod, va avea asa ceva.
Sursa: www.gizmo.ideo.ro