Nokia are trei noi produse
4/4623
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

Nokia a participat la CES si a lansat trei noi produse pe piata. Este vorba despre un telefon, un camcorder si un Internet Tablet. Telefonul este N800, iar camcorder-ul este considerat N93i, cu toate ca acesta este practic un telefon.

N800 - Daca va aduceti aminte de Nokia 770 o sa va dati seama ca acest N800 este un upgrade al primului. Bineintelesca designul este mai ergonomic si telefonul este mult mai performant decat tatal 770. Procesoarele lui N800 sunt mai rapide, iar conexiunea mai buna (WIFI sau Bluetooth). Pe langa acestea, telefonul are incorporat si un webcam, suport pentru Skype, apeluri si mesaje prin VoIP. Pretul de pornire al acestui telefon va fi de 399 de dolari. Bineinteles ca acest pret nu este valabil pentru Romania unde telefonul va fi cu mult mai scump.

N93i - Acest produs Nokia a fost prezentat la CES ca un camcorder si nu ca telefon de ultima generatie. Telefonul poate folosi GSM, WLAN, EDGE si WCDMA. Telefonul este dotat cu o camera de 3.2 megapixeli, cu functie macro si zoom optic de 3x, care ne asigura de calitatea imaginii. Camera poate inregistra si in format MPEG-4, 30 de frame-uri pe minut. Telefonul va costa, la lansare, in jur de 600 de euro. Sper insa sa nu semene cu N93 pentru ca ar insemna sa aiba cateva bug-uri, unele mai serioase, altele mai putin. Va dau doua exemple de bug la N93:

1. Alarma nu o poti seta sa se repete. Exista doar alarma unica si trebuie sa o activezi ori de cate ori ai nevoie. Asta poti insa remedia cu ajutorul unui add-on ce exista pe Internet pentru doar suma de 6 euro.
2. In momentul in care filmezi, daca folosesti zoom-ul, pe film ramane sunetul facut de zoom. Este incredibil. Eu unul nu am mai vazut asa ceva. Si nu am observat asta doar la un N93, ci la toate.

Nokia 6131 NFC - NFC (Near Field Communications) este o tehnologie aparuta si existenta in Japonia, dar care nu a patruns inca pe pietele Europei sau Americii. Folosind acest produs Nokia poti scana carduri de identitate sau carduri de vizita. Pe langa asta, poti oricand cumpara bilete pentru transportul in comun sau iti poti achita cumparaturile de la supermarket. Este practic un telefon, dar nu unul stralucit din acest punct de vedere. Mai importante sunt optiunile de mai sus. Ca telefon, are radio FM, media player, slot micro SD 6131 si camera de 1.3 megapixeli. Pretul la acretelefonul iese pe piata este situat in jurul sumei de 340 de dolari.

Mihai Popescu, Editor Askmen.ro