askmen.ro  »  Hobby  »  Gadgeturi  »  LCD-ul castiga teren in fata plasmelor

LCD-ul castiga teren in fata plasmelor

calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Greutatea redusa, pretul din ce in ce mai accesibil, durata de viata mai mare, posibilitatea de conectivitate wireless, accesul la Internet, capacitatea de redare a sunetului si faptul ca, de la o luna la alta, apar modele din ce in ce mai impresionante ca marime, dau castig de cauza LCD TV-ului in fata plasmelor. Specialistii in domeniu considera ca era televizoarelor cu plasma se apropie cu pasi mari de sfarsit, motivul constituindu-l boom-ul dezvoltarii LCD TV-urilor.

Panasonic, Sony si Samsung sunt companiile care au lansat in acest an monitoare LCD TV la dimensiuni ce depasesc un metru. In acest moment cel mai mare televizor este cel cu plasma si masoara 2,5 metri.

Ecranele imense pe care le poti monta oriunde, chiar si pe tavan, datorita formei lor plate, fac din televizoarele cu plasma si LCD cele mai cautate dispozitive de home entertainment. Pana acum pretul televizoarelor cu plasma era mai mic decat cel al LCD-urilor, datorita costurilor de productie, dar si cele din urma sufera o scadere vertiginioasa a preturilor.

Durata de viata a LCD-urilor depaseste 60.000 ore, ceea ce inseamna sase ani de functionare continua. Dupa aceasta perioada, ecranul isi pierde din luminozitate, dar diferenta nu este foarte vizibila.

Daca esti hotarat sa-ti cumperi un LCD TV trebuie sa ai in vedere cateva lucruri importante inainte de a o face. In primul rand, trebuie sa verifici "pixelii morti" ce survin in procesele de fabricatie. Pentru aceasta e nevoie sa intorci monitorul spre o sursa de lumina si sa verifici pe diferite fonduri cromatice calitatea imaginii. In cazul in care observi puncte care reflecta alta nuanta decat cea de fond, refuza acel produs si treci la testarea altuia. Foarte important este ca inainte de achizionare sa te interesezi foarte bine asupra producatorilor si importatorilor.

Ai grija sa refuzi produsele care au fost expuse pe rafturi, deoarece acelea au deja la activ o perioada mare de functionare. LCD-urile combina cele mai avansate tehnologii: picture in picture, sunet sorround, boxe stereo si sunt ideale pentru jocurile video sau vizionarea DVD-urilor.

A.G., AskMen.ro
 

Cauta in site