askmen.ro  »  Hobby  »  Gadgeturi  »  In curand, SMS-urile vor putea fi citite pe ceas

In curand, SMS-urile vor putea fi citite pe ceas

1/15862
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

Firma japoneza de ceasuri Citizen va comercializa incepand de luna viitoare doua noi modele care afiseaza informatii si alerte (semnal de apel, primirea unui mesaj) primite de la un telefon mobil aflat la distanta intr-un buzunar sau rucsac, relateaza AFP. Aceste ceasuri pentru barbati, dotate cu un ecran rectangular de dimensiuni apreciabile cu diode luminiscente albastre, poate dialoga la o distanta de cativa metri cu un telefon mobil cu ajutorul tehnologiei Bluetooth.

El poate primi astfel informatii legate de primirea unui mesaj sau apel, chiar daca telefonul este ratacit prin buzunare sau intr-o geanta. Ceasul poate afisa, de asemenea, numele persoanei care apeleaza sau pe cel al expeditorului unui mesaj.

Tehnic, el ar putea chiar sa afiseze e-mail-uri integral, insa acest lucru nu este posibil pentru moment din cauza tehnologiei Bluetooth, care nu prevede aceasta functie, a explicat un inginer de la Citizen. Totodata, acest ceas poate permite evitarea pierderii sau furtului mobilului. In cazul intreruperii dialogului intre cele doua aparate, ceasul da alarma semnaland astfel imediat disparitia probabila a telefonului.

Citizen va pune in vanzare o serie limitata de 5.000 de ceasuri (2.500 pentru fiecare model) la 7 iulie in Japonia. Compania nipona va propune ulterior si modele pentru femei.
Seiko, unul dintre principalii rivali japonezi ai companiei Citizen, intentioneaza sa propuna produse similare anul viitor.

Rompres

Cauta in site