askmen.ro  »  Hobby  »  Gadgeturi  »  Hai-Hui cu Roaming-ul in bagaje

Hai-Hui cu Roaming-ul in bagaje

1/15848
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Caldura din ultimele zile ne-a facut sa simtim mai intepator ca oricand, prezenta verii. Iar cum vara este sinonima cu vacanta, asteptam cu nerabdare concediile. Multi dintre noi vor pleca in strainatate, iar bagajele vor contine obligatoriu pe langa pasaport si camera digitala, telefonul mobil. Tarifele la convorbirile catre destinatiile internationale au fost ieftinite de cei mai puternici operatori, iar roamingul tinde sa devina accesibil.

Orange Romania reduce cu 33% tarifele pentru apeluri in strainatate - catre SUA si Canada si catre numere din retelele de telefonie fixa din Europa, de la 0.6 USD/minut la 0.4 USD/minut. Tariful pentru apelurile in strainatate difera in functie de zona internationala in care se incadreaza numarul apelat, informeaza Orange. Astfel, apelurile sunt tarifate in functie de 4 zone: zona 0 cuprinde numere din retelele de telefonie fixa din Europa si numere din orice retea din SUA sau Canada, iar tariful este acum de 0.4 USD/minut. In zona 1 sunt numere din retelele de telefonie mobila din Europa si numere din orice retea din Israel, iar tariful este de 0.6 USD/minut, iar zona 2 cuprinde restul statelor lumii, iar apelurile catre aceste destinatii se tarifeaza cu 0.9 USD/minut. Celor care pleaca, Orange Travel le vine in ajutor. Ei trebuie sa sune la 450 pentru a-si activa roaming-ul, iar de pe pagina www.orange.ro/services/roam-ro.html pot afla tarifele.

Vodafone Europa` aduce tarife de trei ori mai mici decat cele standard pentru apelurile internationale catre tarile europene. Din 10 mai 2006, Vodafone Romania ofera clientilor sai `Vodafone Europa`, noua optiune pentru apeluri internationale catre tarile europene. Pentru numai 4 USD/luna, `Vodafone Europa` le ofera abonatilor nostri posibilitatea de a efectua apeluri la tariful de 0,22 USD/minut (fara TVA), catre 27 de divizii Vodafone si retele partenere din Europa, precum si catre retele de telefonie fixa din 44 de tari europene. Clientii Vodafone Romania care aleg optiunea `Vodafone Europa` pana la 20 iunie 2006 au abonament gratuit in prima luna. Tariful de 0,22 USD/minut este valabil pentru abonatii Vodafone Romania indiferent de ora la care este efectuat apelul, de durata sau frecventa apelurilor. Tariful standard pentru apeluri internationale catre tari europene este 0,65 USD/minut (fara TVA). Daca plecati din Romania, nu uitati de Vodafone World. La *222 poate fi activat serviciul de roaming, iar din pagina www.vodafone.ro/personal/servicii-si-tarife/roaming/abonati/roaming-de-voce aflati tarifele pentru voce.

Zapp ofera abonatilor un tarif unic pentru destinatiile mobile si/sau fixe. In cazul in care utilizati in mod frecvent serviciul pentru apeluri internationale, puteti beneficia de tarife mai bune pentru 130 de destinatii de pe glob, alegand International Upgrade. Despre roaming... probabil doar sunand la serviciul lor de relatii cu clientii. Pe site nu am gasit informatii.

Cosmote nu informeaza mai deloc prin pagina web cu privire la tarifele pentru serviciile internationale si roaming. Pentru a putea utiliza telefonul mobil atunci cand va aflati in alta tara, va puteti informa la un magazin Cosmote sau la un partener comercial.

Antena 3

Cauta in site