askmen.ro  »  Hobby  »  Gadgeturi  »  Cum economisesti energie electrica atunci cand folosesti computerul

Cum economisesti energie electrica atunci cand folosesti computerul

1/15071
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Evolutia ametitoare a tehnologiei in ultimele decenii are cu siguranta o multime de beneficii. Totusi, folosirea Internetului si a aparaturii care face posibila navigarea - in speta, computerele - determina un consum ridicat de energie electrica. Te intrebi cum poti face economii Iata cateva idei!

Lectura online, redactarea proiectelor si a documentelor de tot felul pe computer si o multime de alte activitati de acest tip au dus la reducerea taierilor masive de copaci la nivel mondial. Din pacate, au determinat, in schimb, o crestere a consumului de energie electrica, dat fiind numarul tot mai mare de utilizatori ai tehnologiei moderne din lumea intreaga.

Din nefericire pentru sanatatea planetei, o lume fara computere, laptopuri si alte gadgeturi similare este de neconceput in acest moment, dar si pe viitor. Daca iti doresti sa duci o viata mai "verde", iti propunem o cateva solutii care te vor ajuta sa economisesti energie electrica cand folosesti computerul.
1. Modifica setarile computerului
Cele mai multe computere de ultima generatie sunt prevazute cu moduri de economisire a energiei electrice. Acestea determina inchiderea monitorului, fara a opri intreg sistemul. Astfel, pentru a economisi energie electrica pretioasa atunci cand pleci pentru mai mult de 5 minute din fata computerului, nu ar strica sa setezi aparatul sa intre in modul Sleep ca urmare a inactivitatii prelungite.
2. Nu folosi un screensaver
Desi este o gaselnita simpatica, screensaver-ul care se activeaza o data la cateva minute consuma multa energie electrica. Pentru a face economii, renunta la poze si alte imagini amuzante pe care le folosesti pe post de screensaver si, de fiecare data cand pleci de la computer pentru mai mult de cateva minute, permite monitorului sa intre in modul Sleep.
3. Inlocuieste computerul cu un laptop
Daca te-ai hotarat sa iti cumperi un gadget nou, opteaza pentru varianta laptopului in detrimentul computerului. Laptopurile sunt mai eficiente din punctul de vedere al consumului de energie electrica, in comparatie cu desktop-urile. De altfel, studiile au demonstrat ca un laptop consuma cu pana la 50% mai putina energie electrica decat un computer.

Foto: visualphotos.com