Cum ar fi ca Mosul sa ne aduca o noua camera video?
1/10964
calendar_month 23 Dec 2016, 00:00
Camerele video, o alegere perfecta

Deoarece ne aflam in febra pregatirilor pentru Craciun, este momentul sa ii spunem Mosului ultimele noastre dorinte privitoare la cadourile mult asteptate. Daca suntem impatimiti ai filmarilor sau unul dintre colegii nostri adora aparatele de filmat, este cazul sa ne gandim la cumpararea unei camere video ieftine. In aceasta perioada, reducerile tin cu noi, asa ca, daca suntem inteligenti, alegerea va fi de partea noastra. Camerele video la preturi ieftine sunt vedetele petrecerilor in familie sau ale celor cu prietenii, organizate la cumpana dintre ani.

Instrumente nelipsite din casele romanilor, evolutia acestora este in concordanta cu istoria cinematografiei, primele asemenea dispositive fiind utilizate chiar de la inceputul secolului trecut.

Aparatele de filmat profesionale – o istorie de peste sase decenii

Poate ca ne-am intrebat cand a fost realizat primul sistem de filmat cu adevarat profesionist sic and au aparut primele aparate de inregistrare video. Desi au fost folosite in perioada interbelica in realizarea primelor filme alb-negru, abia in anul 1956 expertii companiei Ampex au implementat un sistem calitativ de inregistrare a imaginii video, iar 13 ani mai tarziu, japonezii de la Sony au lansat pe piata caseta video alb-negru, pentru ca, la doi ani dupa aceea, sa breveze si caseta video color. In anii 1970 au fost lansate, la nivel mondial, primele camere video, iar in 1980 a aparut prima camera cu sistem de inregistrare separate.

Imagini mai clare cu noile modele de camere video

Revenind acum la invetiile secolului 21, camere video ieftine au reusit sa raspunda cerintelor clientilor, gratie progreselor tehnice. Cu ajutorul lor, captarea imaginii si filmele realizate au o claritate sporita si redau fidel impresia ca ne aflam in centrul evenimentului sau al peisajului. Aceste imbunatatiri au fost posibile datorita brevetarii tehnologiei HD si FULL HD.

In acest an, japonezii de la Nikon au impresionat, de-a dreptul, in urma lansarii, la nivel mondial noi tipuri de camere video, care pot fi gasite si ieftin la magazine. Este vorba de seria de camere de actiune KeyMission. Cu forme si functii diverse, noile aparate KeyMission sunt dedicate, in principal, filmarilor in 360 de grade, beneficiind de doua lentil Nikkor. Cu ajutorul respectivelor dispositive optice, se pot realiza, cu o usurinta remarcabila, filmari in 4k sau Full HD. Mai mult, ele au ajuns sa fie indragite pana si de catre impatimitii scufundarilor, deoarece producatorii ne garanteaza un grad ridicat de rezistenta la impactul cu apa ( chiar si la adancimi de pana la 30 de metri) sau cu solul.

Noutati apar si de la Sony, care au introdus si pe piata din Romania aparatele de filmat HDR, care ofera stabilizare pe 5 axe, o distanta focala de pana la 28 mm si un bitrate de pana la 50 Mbps.

Oricarea ar fi alegerea cumparatorilor, camerele video ieftine vor atrage mereu atentia publicului amator, datorita caracteristicilor tehnice de ultima generatie. Cu ajutorul lor, utilizatorii pot fi martorii unor aventuri senzationale in perioada de odihna de la final de an.