askmen.ro  »  Hobby  »  Gadgeturi  »  Cel mai mare display plasma din lume

Cel mai mare display plasma din lume

1/15972
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
In cadrul expozitie CES care a avut loc la Las Vegas in perioada 5-8 ianuarie 2006 Panasonic a prezentat cel mai mare ecran plasma din lume, cu diagonala de 103 inch (262 cm), rezolutia HDTV de 1080p (progresiv) si care ofera mai mult de 2 milioane de pixeli (1.920 x 1.080). In ceea ce priveste ecranele plate, plasma ofera avantaje tehnologie fata de alte tehnologii, inclusiv fata de LCD, atunci cand ne raportam la dimensiunea ecranelor.

Realizarea acestui ecran gigant a implicat depasirea multor probleme tehnologice legate de mentierea unor descarcari stabile si a unei calitati inalte a imaginii, pe toata suprafata ecranului. Panasonic a reusit depasirea tuturor acestor probleme prin dezvoltarea unui nou tip de perete despartitor (rib) si al unui nou tip de fosfor pentru aceste ecrane de mari dimensiuni. Acest nou perete despartitor previne interferentele dintre celule adiacente astfel incat sa poata produce imagini extrem de clare.

Noul model de plasma de 103 inch (262 cm) are o marime echivalenta cu cea a patru ecrane cu diagonala de 50 de inch si ofera aceeasi claritate a imaginii pe toata suprafata sa, la fel ca modelele High Definition de la Panasonic. Panoul incorporeaza aceeasi tehnologie inalta, intalnita si la plasma Panasonic High Definition de 65 de inch.
Panasonic va oferi in continuare clientilor sai o experienta vizuala extraordinara, bazandu-se pe inovatiile din domeniul ecranelor cu plasma. In acest moment Panasonic beneficiaza de 26 de patente de inovatii care ii permit dezvoltarea de tehnologii unice.