askmen.ro  »  Hobby  »  Gadgeturi  »  Bateria de laptop care asigura 14 ore de functionare

Bateria de laptop care asigura 14 ore de functionare

1/15956
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

UltraCell a prezentat la Intel Developer Forum un prototip de baterie cu celula de combustibil, care poate o autonomie de 14 ore de functionare pentru un notebook. Productia in serie a noii baterii va incepe anul viitor, acumulatorul urmand sa coste mai putin de 500 de dolari. UltraCell XX25 este chiar mai usoara cu 70% decat un acumulator obisnuit.
Celulele de combustibil convertesc, in general, hidrogenul si oxigenul in apa si energie electrica, dar tehnologia este destul de greoaie si costurile ridicate. Cercetatorii incearca acum sa depaseasca aceste obstacole si sa adapteze tehnologia pentru masini, telefoane celulare, dar si pentru alte ramuri de activitate.
Bateria prezentata de UltraCell functioneaza pe baza de metanol si include un transformator care converteste metanolul in hidrogen, pentru a putea fi folosit in procesul de furnizare a energiei.

Utilizatorii nu trebuie insa sa creada ca, daca vor cumpara cativa litri de metanol, vor putea realimenta acumulatorul, pentru ca UltraCell a pregatit deja cartuse pentru reincarcare, asemenea celor de imprimanta, care vor costa mai putin de patru dolari si vor putea fi reciclate.
Sursa: www.chip.ro