askmen.ro  »  Hobby  »  Gadgeturi  »  Apple dezvaluie Mac mini cu procesor Intel

Apple dezvaluie Mac mini cu procesor Intel

1/15960
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00

Mac mini devine oferta a Apple care face tranzitia la procesoarele Intel, dupa ce Apple a anuntat doua noi versiuni ale mini desktop-ului. Apple sustine ca noile sisteme ofera o performanta de patru ori mai ridicata decat predecesoarele lor.

Mac mini entry-level este dotat cu un cip 1.5GHz Intel Core Solo - fiind primul Mac fara un procesor dual-core. Alte specificatii ale modelului mini entry-level includ 512MB de RAM, un hard drive de 60GB si un drive Combo (DVD-ROM/CD-RW). Aceasta configuratie se vinde la un pret de 599$, cu o crestere de 100$ fata de Mac PowerPC cu un cip de 1.25GHz G4.
Celalalt sistem Mac mini ruleaza cu un procesor de 1.67GHz Core Duo. Si acesta este dotat cu 512MB de memorie, un hard drive de 80GB si un drive 8x SuperDrive (DVD+RDL/DVD, RW/CD-RW). Acesta se vinde la un pret de 799$.

Ambele modele Mac mini includ 10/100/1000 BASE-T Gigabit Ethernet, conectivitate wireless AirPort Extreme incorporata, Bluetooth 2.0+EDR incorporat si patru porturi USB 2.0. Conexiunile audio si video includ o interfata DVI si un adaptor VGA-out cat si iesiri digitale si analoage pentru conectare la un sistem stereo.

De asemenea, noile Mac mini mai prezinta si un nou port infrarosu pentru a functiona cu Apple Remote si suporta o versiune imbunatatita a FrontRow, aplicatia de management multimedia lansata anul trecut. Noua versiune a FrontRow permite clientilor sa acceseze biblioteci iTunes si iPhoto shared precum si video din intreaga casa via Bonjour.

Mac mini devine a treia oferta hardware a Apple cu cipuri Intel, dupa lansarile anterioare din acest an a iMac Core Duo si a laptop-ului MacBook Pro.
Sursa: www.smartnews.ro