4 mituri despre Facebook
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
In mod evident, odata cu cresterea exploziva a internetului, au aparut si o serie intreaga de neintelegeri, teorii fabricate si mituri, iar cel mai popular dintre toate siteurile de internet, Facebook-ul, beneficiaza de mai multe legende decat oricare altul. Iata care sunt cele mai frecvente 4 mituri despre Facebook.
1. Se va percepe taxa pentru a folosi Facebook
Ca toate lucrurile de succes, deasupra Facebookului pluteste suspiciunea ca ar putea oricand sa devina un serviciu cu plata. Mai ales de cand a aparut un articol in presa britanica, potrivit caruia daca fiecare dintre userii Facebook ar accepta sa plateasca suma de 5 dolari lunar, Facebook ar putea genera sute de milioane de dolari anual numai din taxa de inscriere.
2. Fondatorul Facebook a furat ideea
Mark Zuckerberg, fondator si CEO la Facebook, a fost declarat cel mai tanar bilionar din lume, la varsta de 24 de ani, de catre revista Forbes. Dar cu multi ani inainte sa apara Facebook, Mark a fost angajat sa ajute la crearea unui site studentesc, numit Harvard Connection. Scopul siteului respectiv era sa ajute studentii sa interactioneze unii cu altii, o premiza remarcabila de la care a plecat si Facebookul. Restul povestii depinde de cel pe care il intrebi, insa e clar ca adevarul este la mijloc.
3. Compania X va cumpara Facebookul
Pentru cei abia trecuti de 20 de ani, un bilion de dolari pare o suma greu de imaginat, insa nu si pentru fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Dupa ce a condus cu o mana ferma Facebook timp de doi ani, Zuckerberg a avut niste discutii cu Yahoo sa le vanda compania. Desi suma de un bilion de dolari pare decenta pentru afacerea lui Zuckerberg, el a avut o cu totul alta opinie si a preferat sa mai astepte.
4. Iti distruge abilitatile sociale
Nu poate nega nimeni ca Facebook te ajuta sa stai in legatura cu prietenii si rudele de departe, insa aceasta facilitate vine si cu anumite dezavantaje. Un psihiatru renumit avertizeaza ca o retea sociala care inlesneste comunicarea determina oamenii sa fie mai putin sensibili la intretinerea legaturilor din viata reala, pana la a fi prea comozi sa mai iasa din casa si sa socializeze.
Noutati