askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Vrei sa ai succes in afaceri?

Vrei sa ai succes in afaceri?

2/23747
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00


Ca lucrezi pentru o companie, mica sau mare, sau ca lucrezi pe cont propriu, vrei sa ai succes si sa faci cat mai multi bani. Pentru asta trebuie sa indeplinesti cativa factori fara de care nu te poti descurca in aceasta lume a afacerilor. Cand esti la inceput de drum trebuie sa stii exact incotro te indrepti si ce vei gasi acolo. Definitia data succesului poate varia si, depinzand de asteptarile tale, sunt multe modalitati ce pot fi abordate pentru a avea succes.

Este important sa intelegi cum poti sa ai succes, dar este foarte important sa realizezi care sunt oprelistile, care sunt lucrurile ce te-ar putea sa ajungi unde doresti. Oricum ar fi, trebuie sa indeplinesti, asa cum spuneam si mai sus, niste factori pentru a avea succes: trebuie sa fii workaholic, sa te faci placut de toata lumea, sa ai diplome peste diplome si sa stii tot ce scrie acolo si sa ai bani suficienti cat sa te respecti si sa te faci respectat.

Nu pare greu, nu-i asa Toti oamenii de succes au muncit din greu, au muncit la inceput si in week-end (si poate o mai fac) au stat pana tarziu la birou in conditiile in care veneau cu trei ore inainte de program. Din spusele unor oameni de succes stim ca nu au avut vacante, nu au avut mult timp pentru ei, dar acum au tot ce si-au dorit. Cale aspre succes poate fi mai simpla sau mai grea, insa este cert ca trebuie sa faci sacrificii. De ce natura vor fi acele sacrificii, numai tu stii.

Asa cum poate iesi la bere si ajungi sa stai la masa cu o persoana pe care o placi imediat si legi o conversatie si chair amicitie frumoasa, asa este si in afaceri. Este foarte important sa te faci placut. Luam un exemplu si spunem ca un politician trebuie sa fie placut de 51% din electorat pentru a fi Presedinte. Insa, asta in cazul in care sunt doi candidati, un fel de al doilea tur de scrutin. Insa poti castiga si cand sunt angrenate mai multe partide, chiar daca 75% din populatie nu te voteaza pe tine. Asadar, este foarte important sa fii placut.

Diplomele... trebuie sa le ai. Dar trebuie nu doar sa le fluturi pe sub nasul cuiva. Trebuie sa stii foarte bine cum le-ai obtinut si sa fi invatat bine tot ce ai incercat. Cunostintele teoretice sunt acea baza pe care practica o dezvolta si vei avea o constructie solida. In plus de asta, trebuie sa ai o anumita prestanta, de aceea vei investi foarte mult in tine la inceput. O garderoba corespunzatoare, un aspect curat si placut, etc.

Nu este greu sa ai succes, trebuie doar sa ai atitudinea necesara, sa ai studiile corespunzatoare si sa crezi in tine. Mai ales asta, pentru ca daca tu nu iti dai o sansa, nimeni nu iti va da.

M.P., editor Askmen.ro

Cauta in site