askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Vanarea unui job

Vanarea unui job

2/23795
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00


Care este cea mai buna cale de a te adresa unei companii la care ai dori sa lucrezi dar nu a anuntat nici un post liber Aproape intotdeauna cea mai buna cale este sa gasesti o modalitate de a te infiltra in companie - adica sa gasesti pe cineva pe care il cunosti care cunoaste pe cineva in interiorul companiei si sa poata aranja o intalnire intre voi. Persoana pe care o sa o cunosti, accidental, nu e necesar sa ocupe o pozitie in departamentul in care ai dori sa lucrezi. Tot de ce ai nevoie este un nume pe care il poti folosi pentru a intra in contact cu persoana potrivita.

Apoi, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa faci o nota in care sa spui ce crezi ca ai putea oferi companiei. Pentru a-ti creste sansele cu persoana cu care o intalnesti nu intreba de un post liber. In schimb intreaba daca poti lucra la companie pentru a te informa despre cea mai buna metoda de a te lansa in domeniu.

Poti face ceva pentru ca CV-ul tau sa fie diferit de celalate
In afara de a te asigura ca CV-ul tau e frumos si profesional nu este nimic cosmetic ce ii poti face pentru a te diferentia de altii. Folosirea altor culori il vor face sa arate diferit dar angajatorii sunt interesati de continut. Alte tehnici - include o poza scanata in CV - poate atrage atentie.

Cateodata metoda de livrare a acestuia poate atrage atentia cum ar fi faxul sau e-mail. Aceste tehnici sunt bune numai daca sti ca indeplinesti cerintele jobului dar competitia este dura. Cel mai important lucru e sa specifici lucrurile care te fac perfect pentru post inca de la inceputul CV-ului.

Care este greseala cea mai comuna pe care o fac vanatorii de joburi intr-un CV
Cea mai comuna greseala este aceea de a umple CV-ul cu o lista imensa cu functiile detinute si responsabilitatile pe care le-ai avut la fostele slujbe. Nu trebuie sa consideri ca daca ai avut o anume responsabilitate sau proiect in cadrul fostelor joburi atunci angajatorul se va gandi automat ca vei fi o contributie buna pentru compania lui.

Alta greseala comuna este aceea de a nu fi destul de specific cand vine vorba de abilitati. Lucruri ca "Priceput la calculatoare" nu mai este indeajuns. Companiile sunt interesate cu ce medii de programare sau programe esti familiarizat.

Studentie.ro