askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Unde se castiga cel mai bine in Romania?

Unde se castiga cel mai bine in Romania?

2/23693
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cine spune ca in Romania salariile nu sunt tocmai mari se insala. Sigur, depinde si de domeniul de activitate in care prestezi. Conform unei statistici a INS (Institutul National de Statistica), personalul din aviatie, intelegand prin aceasta pilotii si insotitorii de bord, au primit salarii cu 50% mai mari in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Transporturile aeriene se pot mandri si cu cele mai mari venituri la nivel national, deoarece in acest sector un salariu mediu net a ajuns la 3400 lei.

O majorare considerabila a lefei, de 36%, au primit si cei care activeaza in informatica sau cercetare, iar pentru personalul care se ocupa cu producerea si furnizarea energiei electrice si termice, cresterea a fost de 29%.

Majorarea salariilor din ultimul an vine din teama managerilor din Romania de a-si pierde o buna parte din personalul calificat, care ar putea primi oferte mai mari de la concurenta.

Cresterea veniturilor este modalitatea prin care se cauta motivarea angajatului eficient.

Pe de alta parte, cele mai mici venituri le au cei din prelucrarea lemnului si a produselor din lemn (salariu mediu 697 lei in mai 2008), industria textila si sectorul hotelier.

Sursa: ziare.com

Cauta in site