Tot ce trebuie sa stii despre creditele nebancare
calendar_month 09 Iun 2023, 00:00
Un credit nebancar îți poate fi de ajutor când întâmpini o situație neprevăzută, inclusiv în weekenduri. Totodată, o astfel de soluție financiară de la IFN-uri poate fi utilă și în momentul în care vrei să obții o anumită sumă de bani, doar că băncile te refuză pe bandă rulantă. Acest articol îți oferă toate informațiile de care ar trebui să ții cont pentru a alege un împrumut rentabil.
Câți bani poți obține de la IFN-uri
Cele mai multe instituții financiare nebancare (IFN) au în portofolii credite rapide online de până la 2.000 sau 4.000 de lei. Dacă te confrunți cu o situație neașteptată, pentru a cărei rezolvare ai nevoie de mai mulți bani, poți accesa și împrumuturi mai consistente de pe piața nebancară, de până la 15.000 de lei.
Un aspect de care trebuie să ții cont este acela că perioada de rambursare diferă de la creditor la creditor, putând ajunge, în unele cazuri, până la 24 de luni.
Ești eligibil pentru un credit rapid online dacă îndeplinești câteva condiții simple:
- Ești major și ai cetățenie română;
- Ai un salariu sau obții alte tipuri de venituri din care să-ți achiți fără probleme ratele;
- Furnizezi date de contact valide;
- Oferi codul tău IBAN-ul pentru a-ți putea fi transferat împrumutul în contul bancar.
În plus, unele IFN-uri nu îți refuză cererea nici dacă, de exemplu, obții venituri lunare de cel putin 300 RON sau dacă ai fost raportat la Biroul de Credit din cauza unor întârzieri la achitarea ratelor pentru alt împrumut. Cu alte cuvinte, poți lua un credit și dacă ești restanțier.
Avantajele unui credit rapid online
După cum spuneam și mai devreme, condițiile de creditare de pe piața nebancară sunt considerabil mai lejere decât stabilite de bănci. Acesta ar fi un prim avantaj de care poți profita în momentul în care îți îndrepți atenția către un credit rapid online de la IFN. Iată alte aspecte pe care le poți lua în calcul, dacă te gândești să accesezi o astfel de soluție de finanțare:
1. Aplici online, pe site-ul IFN-ului, fără a fi nevoie să faci niciun drum până la sediu. Completarea cererii pentru acordarea împrumutului durează doar câteva minute. Nu vei avea nevoie de o mulțime de documente, ci doar de o fotografie a actului de identitate și, la nevoie, de un extras bancar.
2. Poți alege un credit rapid online cu dobândă zero, de regulă în prima lună. Anumite IFN-uri au în portofolii și astfel de oferte destinate noilor clienți.
3. Pentru a afla dacă primești undă verde la finanțare va trebui să aștepți, în medie, mai puțin de 2-3 ore. Unele IFN-uri aprobă cererile în doar câteva minute, după care banii îți sunt virați în cont.
4. Poți aplica pentru un credit rapid online chiar și în weekenduri, când unele IFN-uri îți desfășoară activitatea în mod normal.
O metodă simplă pentru identificarea celui mai bun împrumut
Pe piața nebancară există numeroase oferte de finanțare. Cum îți dai seama care este cea mai bună pentru nevoile tale? Foarte simplu: analizezi cât mai multe împrumuturi, făcând o trecere în revistă a tuturor costurilor ale unui credit.
Platforma de comparare Sortter îți vine în ajutor gratuit, oferindu-ți acces la informații de la A la Z despre o serie de credite existente în portofoliile IFN-urilor. Astfel, îți vei face o imagine clară despre sumele pe care le poți obține, despre perioadele de rambursare pe care le ai la dispoziție, dar și despre nivelul dobânzilor, despre valoarea Dobânzii Anuale Efective și despre comisioane.
Analizând și comparând ofertele pe care Sortter ți le prezintă în mod transpartent vei găsi rapid un împrumut avantajos, care să nu-ți afecteze bugetul lunar în perioada rambursării. În plus, poți folosi gratuit și calculatorul de credite de pe platforma Sortter, pentru a afla de la bun început costul real al unui credit, dar și valoarea ratei pe care o vei avea de achitat.
Autor - Alina Nicolae
Alina Nicolae este absolventă a Facultății de Jurnalism. A profesat ca jurnalist timp de aproximativ 9 ani, fiind redactor la unul dintre cele mai citite ziare locale din România. Pe lângă experiența în presa scrisă și în cea online, aceasta s-a specializat, în decursul ultimilor ani, în content writing și în comunicare/promovare Social Media.
Noutati