askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Studiu - Ce minciuni se strecoara in CV-ul romanilor?

Studiu - Ce minciuni se strecoara in CV-ul romanilor?

4/45306
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Un studiu realizat de Mindit scoate in evidenta cele mai frecvente exagerari intalnite in CV-urile romanilor, titreaza site-ul descopera.ro.

In peste 50% dintre cazuri, cele mai frecvente exagerari se refera la perioada angajarii, majoritatea oamenilor crezand ca inactivitatea nu "da bine" in CV.

Alte neconcordante intalnite de firmele care verfica trecutul angajatilor tin de anul terminarii studiilor sau de denumirea postului ocupat. In 3% dintre cazuri s-a observat ca anumiti angajati au mintit cu privire la prezenta lor in anumite companii.

¬Intr-o tara in care promovabilitatea la examenele importante este din ce in ce mai scazuta, in care oamenii se bazeaza pe faptul ca nimeniᅡ nu verifica autenticitatea informatiilor oferite de catre candidati, in care bazele de date publice aproape ca nu exista, fenomenul diplomelor false este o stare de fapt. Mindit incearca sa estompeze aceste manifestari si sa atraga atentia asupra necesitatii unei verificari minutioase si profesioniste¬,ᅡ spune Irina Arsene, CEO Mindit.