askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Sedinte reusite (I)

Sedinte reusite (I)

2/23569
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Ni se intampla tuturor sa ne aflam prinsi in sedinte interminabile si sa ne intrebam ce rost avem noi acolo si cat va mai dura. Sau sedinte ce dureaza toata ziua, dar la final nu exista nici o solutie sau toate concluziile sunt pe langa subiect. Daca vrei sa tii o sedinta reusita e nevoie sa ai in vedere urmatoarele:

Ce rol ai

Rolul conducatorului nu este sa ia o decizie pentru intreg grupul, ci sa il convinga sa ia deciziile potrivite. Nu trebuie sa conduci sedinta fara sa te implici activ. E nevoie sa fii atent si sa sustii luarea de decizii, dar si sa ai grija ca abordarea problemelor sa fie una corecta.

Un drum gresit, urmat de la inceputul sedintei, poate duce la o risipa de timp, sau o solutie venita gresit pentru o problema imaginara.

Daca observi ca totul ia o turnura gresita, explica de ce nu este bine sa continuati in acea directie si ajuta la revenirea pe calea favorabila.

Daca dupa primele 4 ore nu ati reusit sa ajungeti la nici o solutie si totul merge prost, renunta si da cate o tema de gandire fiecarui participant. Va puteti revedea a doua zi cand mintile vor fi multa mai proaspete.

Nu convoca la sedinta decat pe cine trebuie

Nu chema oameni in plus si incearca sa aduci in intalnire doar pe oamenii pe care trebuie. Oricare dintre variante sunt greseli ce vor schimba soarta sedintei, putand chiar sa o compromita total.

Oamenii chamati in plus se vor plictisim, iar plictiseala se raspandeste repede, sau vor simti nevoia sa isi faca vizibila prezenta la intalnire, spunand lucruri total pe langa subiect. Chiar si daca ceea ce vor spune va fi ceva bun, ¬participantii de drept¬ nu i vor lua in serios pentru ca ¬ei nu stiu despre ce vorbesc¬.

Agenda sedintei trebuie sa fie completa.

Este esential sa stiti exact, pas cu pas, ce se va intampla in sedinta. Nu mergeti pe ideea de improvizare, de multe ori pot aparea blocaje sau situatii neasteptate.

Daca agenda este stabilita din timp, oamenii vor putea veni preagatiti si vor sti despre ce se va discuta sau chiar vor putea pregati din timp solutii si idei.

Dati-le insa macar 2 zile in care pot pregati sedinta. Nu se pot obtine rezultate bune de pe-o zi pe alta.

Cereti-le clar participantilor cu ce sa vina pregatiti si spuneti-le care sunt punctele specifice pentru fiecare in parte.

Cauta in site