askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Perle intalnite in CV-uri

Perle intalnite in CV-uri

2/23546
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Foarte multi aplicanti la joburi fac greseli cand vine vorba de ceea ce spui in CV. Multi dintre ei spun cum ca au ¬valoare¬, iar altii isi lauda metabolismul... Surprizele se tin lant pentru recutatori si numai ei stiu printre cate CV-uri cu diverse perle au trecut de-a lungul timpului.

Atunci cand este momentul sa iti faci un CV, oamenii incep sa le faca cat mai pompoase si cat mai stufoase. De aici si pana la exemplele de mai jos este putin drum:

Intrebare: De ce ati ales sa lucrati in vanzari si, in particular, in vanzari imobiliare

Raspuns: Personal,imi doresc o schimbare a mediului in care lucrez, imi doresc o avansare pe plan profesional si o noua provocare. - Este important sa explici de ce ai ales aceasta schimbare, ce te-a determinat, ce insemna pentru tine vanzarile imobiliare si de ce crezi ca te poti descurca acolo.

Intrebare: Ce calitati credeti ca va recomanda pentru acest post

Raspuns: Din punctul de vedere al altor persoane, nu am nicio calitate care sa ma recomande pentru acest post, dar eu cred altceva, si atata timp cat imi doresc acest lucru, sunt receptiv la schimbare, am abilitati de comunicare, dar si experienta acumulata anterior, conform CV-ului, de ce as fi un canditat serios, nu numai pentru acest post, dar si pentru o colaborare de lunga durata, timp in care putem promova un nou pachet impecabil de servicii clientilor.¬ ¬ Nu poti incepe prin a spune ca ceilalti oameni din jurul tau te consider fara calitati pentru acest post si este de evitat sa faci o mini poveste melodramatica.

Raspuns: Personal, imi doresc foarte mult sa fac parte dintr-o echipa tanara, dinamica si serioasa, dornica de noi provocari. Angajarea in cadrul unei agentii, reprezinta pentru mine un pas inainte in cariera mea, reprezinta o sansa de a avansa foarte mult pe plan profesional. Dar, cum pot sa realizez acest lucru, daca peste tot ma lovesc de fel si fel de mofturi sau idei preconcepute, chiar daca pana acuma am lucrat in domeniul amenajarilor interioare, asta nu inseamna ca sunt un santierist jegos si vulgar, care nu stie sa poarte o discutie, cum marea majoritate o oamenilor cred. Toata lumea are aceleasi idei, aceleasi mofturi si fite, peste tot se cere multa experienta, stiu e mai bine pentru angajator, dar cum sa acumulez acea experienta, daca nimeni nu-mi ofera o sansa, nu¬ ¬ Nici nu cred ca are rost sa vorbim despre asta....