askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Metode simple de revenire dupa concediu

Metode simple de revenire dupa concediu

2/23484
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Chiar daca in concediu se presupune ca te relaxezi, uneori te intorci la serviciu mai obosit decat dupa luni intregi de munca. Deconectarea de la activitatile zilnice pe care le presupune jobul tau te poate da peste cap si iti intri cu greu in ritmul de dinaintea vacantei. Invata cum sa-ti revii rapid dupa concediu.

Recunoaste semnele depresiei post-concediu

Oboseala si agitatia de dupa concediu sunt semne ale unei depresii cauzate de terminarea perioadei de relaxare. Nu este vorba despre o depresie in adevaratul sens al cuvantului, ci mai mult de o nostalgie dupa zilele in care leneveai si te trezeai tarziu.

Lipsa de concentrare este un alt semn al acestei depresii. Simti ca nu-ti gasesti locul, ca te misti foarte greu si ca nu mai esti la curent cu tot ce s-a intamplat in lipsa ta. Nu-ti face prea mari griji. In cateva zile totul va reveni la normal.

Prelungeste vacanta folosind amintiri

Atunci cand iti petreci concediul in afara tarii, inveti lucruri noi despre cultura tarii in care ajungi, despre oameni si locuri. Odata ce te intorci in tara, nu este cazul sa plangi dupa zilele in care luai cina la taverna.

Da fuga la magazin si cumpara-ti cateva alimente care iti amintesc de tara in care ti-ai petrecut concediul. Spre exemplu, poti cumpara iaurt grecesc pentru un sos tzatziki, un vin frantuzesc sau poti incerca sa faci o pizza ca in Italia.

Ia-ti o zi de acomodare

Pentru a-ti intra din nou in ritm, este indicat sa ai o perioada de acomodare de 1-2 zile. In acest fel, te poti pregati temeinic pentru noul sezon de munca.

Odihneste-te bine

Odihna este absolut necesara dupa incheierea concediului. In vacanta, tinzi sa te culci mai tarziu, sa nu respecti orele de somn, sa pierzi noptile prin cluburi. Odata intors acasa, este vital sa dormi cel putin 8 ore pe noapte, pentru a permite organismului sa se refaca dupa distractie.

Organizeaza-te eficient

Organizarea eficienta a timpului este un alt pas pe care trebuie sa-l ai in vedere la intoarcerea din concediu. Fa o lista cu toate chestiunile urgente care trebuie rezolvate: plata chiriei, plata utilitatilor, a ratelor etc. Chiar daca esti putin debusolat si, cel mai probabil, cam lefter dupa concediu, este bine sa tii evidenta treburilor administrative.