askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Jobul nu te mai satisface?

Jobul nu te mai satisface?

2/23653
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Ai terminat o facultate, un master, ai urmat diferite cursuri de perfectionare, training-uri, ti-ai gasit un job care ti se potriveste ca o manusa, esti deja veteran in domeniu, jobul tau ti-a oferit destule satisfactii profesionale pana acum, ai evoluat treptat in cariera, dar ce faci cand simti ca ai ajuns la punctul final, ca nu poti sa mergi mai departe de atat, nu mai poti evolua din punct de vedere profesional, deja stii tot ce trebuie sa stii legat de jobul tau.

Ai fost obisnuit sa fii intr-o permanenta competitie cu tine insuti, tot timpul cereai de la tine mai mult decat era capabil, te-ai dezvoltat profesional indeajuns de mult incat sa nu mai fie nevoie sa studiezi in permanenta, sa cauti ceva nou tot timpul.

Ai ajuns sa lucrezi mecanic, stii deja tot ce trebuie sa stii legat de jobul tau, nu mai gasesti nimic provocator, ai inceput sa te plictisesti sa iti doresti altceva, care sa te motiveze, sa te faca sa devii din nou activ. Ce poti sa faci in acest caz Exista oare solutii pentru a scapa din aceasta situatie de criza in care te afli

5 Mituri sa scapi de monotonia de la job:

1. Totul in jurul nostru evolueaza cu repeziciune, de multe ori nu tinem pasul din lipsa de timp. Daca simti ca stii totul despre profesia ta, mai gandeste-te o data, da un search pe google si vei fi surprinzi sa vezi cate noutati au aparut.

2. Pune-te in tema cu toate noutatile. Vezi cum te poti folosi de acestea pentru a-ti imbunatati activitatea profesionala, de a te dezvolta din punct de vedere profesional.

3. Cauta noi portite, noi nise de a patrunde, de a-ti extinde activitatea, portofoliul, diversifica-ti activitatea, insa nu trece in cealalta extrema, si anume sa faci atat de multe lucruri incat sa nu mai stii ce faci.

4. Incearca sa gasesti satisfactii in lucruri marunte, in rezultate obtinute, chiar daca deja nu mai prezinta interes pentru tine. Vino cu noi idei, cu ceva revolutionar, incearca sa fii mai bun decat concurenta, sa ii faci pe ei sa se ghideze dupa strategiile tale, care au dat roade.

5. Sarbatoreste fiecare succes cu colegii tai. Fa-i sa se bucure alaturi de tine, sa te felicite pentru reusita ta, vei fi surprins sa vezi cat de bine te vei simti.

Atunci cand jobul nu te mai satisface, solutia n este sa il schimbi, sa ncerci ceva nou. Dimpotriva, incearca sa devii si mai bun in ceea ce faci, fa-i pe ceilalti sa vorbeasca despre tine, despre munca ta, sa iti laude realizarile, sa fii un model pentru cei din breasla ta, cei tineri sa se ghideze dupa munca ta, poti chiar sa incepi sa scrii propriile tale memorii, sa impartasesti si cu ceilalti din experienta ta, sa ii ajuti sa devina mai buni in ceea ce fac, sa te urmeze si sa doreasca sa devina la fel de buni ca tine.

Cand vei reusi acest lucru, sa formezi noi tineri dupa tiparul tau, satisfactiile nu vor intarzia sa apara, si vei fi uimit de noile bucurii pe care le vei simti, stiind ca ai ajutat si alti aspiranti din breasla ta.

Secretul este sa incercam sa gasim noi solutii pentru a inainta, nu sa schimbi ceva la care ne pricepem atat de bine, doar pentru simplul fapt ca nu ne mai aduce satisfactii, sau mai bine spus, doar pentru simplul fapt ca nu mai stim unde sa cautam satisfactiile de odinioara.

Pana data viitoare va doresc lecturare placuta si succes in cariera.Cauta in site