askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Job: Ultima suta de metri (II)

Job: Ultima suta de metri (II)

2/23552
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Un an din timpul tau petrecut la job nu este altceva decat o cursa de lunga durata. O vei aborda si te vei manifesta asa cum simti si fiecare are stilul sau insa pe ultima suta de metri toti participantii vor incerca sa sprinteze.

Obiectivele mele, nimic de neatins!

Reusita este singura optiune

Incepe sa lucrezi! Sunt atatea cazuri in care copii bolnavi au nevoie de operatii foarte scumpe. Ai vazut determinarea parintilor lor Poate ca nu vor reusi niciodata sa adune toti banii necesari, care de altfel sunt o suma imensa pentru ei si clar peste orice posibilitate financiara. Insa ei isi focalizeaza toata energia pe acest scop. Se concentreaza doar pe ideea de a reusi sa isi salveze copilul. Este unul dintre cazurile de determinare incredibila. Si de multe ori le si reuseste. Toate resusele lor si toate contactele si pana la urma unii dintre ei chiar reusesc.

Daca vrei sa reusesti, trebuie sa incepi prin a te convinge ca totul depinde numai de tine. Tu esti acea persoana care hotaraste daca se va intampla ceva sau nu. Daca iti doresti ceva daruieste-te intru totul.

Ofer si apoi primesc

Fii cel care ofera. Poate suna ciudat pentru tine, dar cu siguranta ai trait macar o data momentul acela in care oamenii te stiu aproape si reactioneaza diferit. Stiu ca esti acolo pentru ei, ca ai experimentat macar o data in viata: oamenii reactioneaza diferit cand te simt ca esti acolo sa faci diferenta pentru ei, nu sa profiti de pe urma lor. Se spune ca a fi altruist este cel mai egoist. Paradoxal, dar acesta este mecanismul: cand cauti sa adaugi valoare pe unde treci, ti se va intoarce multiplicat.

Infrange jocul, nu jucatorii!

Fii intelept. Foloseste-ti pe cat se poate capul. Gaseste o cale neumblata. Nu alege cel mai usor drum, de obicei este si cel mai umblat. Toti fac reducere de preturi, tu mai bine scoti un serviciu suplimentar despre care stii ca oamenii au nevoie si ofera-l gratuit.

Fii putin mai destept decat concurenta ta. Atunci cand toata lumea incearca sa gaseasca clienti noi, tu concentreaza-te pe fidelizarea celor deja existenti.

Munceste mai destept, nu neaprat mai mult. Nu intotdeauna cine munceste cel mai mult, este si cel mai castigat. Insa nu evita munca, nu trebuie sa fii lenes.