askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Job: Ultima suta de metri (I)

Job: Ultima suta de metri (I)

2/23554
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Un an din timpul tau petrecut la job nu este altceva decat o cursa de lunga durata. O vei aborda si te vei manifesta asa cum simti si fiecare are stilul sau insa pe ultima suta de metri toti participantii vor incerca sa sprinteze.

Obiectivele mele, nimic de neatins!

Pasul 1 ¬ Nivelul zero

Trebuie sa te asiguri inainte de toate ca iti stii obiectivele si ca stii ce drum vei urma. Trebui sa stii daca obiectivele tale s-au schimbat si ce ai de facut. Ce ai facut pana acum si care e sitatuia ta. Numai asa vei putea sa iti evaluezi corect situatia si sa stii cum stai.

Ai idee ce urmaresti Iti este clar ce ai realizat pana acum Provoaca-ti seful si afla de el cum vede situatia ta. Afla ce asteptari are si care sunt dupa el cele mai importante obiective.

Vei afla daca esti castigator prin faptul ca vei fi sau nu evaluat pozitiv si corect. La adevarata valoare. Asigura-te insa ca obictivele pe care le-ai discutat sunt respectate de criteriile de evaluare si verifica daca exista si criterii subiective de evaluare.

Acestea sunt de obicei : calitatile de lider, lucrul in echipa, participarea la alte proiecte ale companiei.

Pasul 2 - Asuma-ti responsabilitatea

Ca si in viata, le job poti avea rezultate sau scuze. Asa ca asuma-ti responsabilitatea. Daca tot ai inceput un drum, mergi pana la capat. Scuzele nu te vor ajuta decat sa deviezi de la rezultate. Este intotdeauna mult mai usor sa gasesti scuze decat sa obtii rezultate reale. E criza, colegii rau voitori, sistemul nu e bun, furnizorii sunt niste neseriosi, sefii nu sunt deloc inteligenti si pare ca nu le pasa, iar clientii sunt o durere de cap.

Dar tu Tu ai facut tot posibilul sa schimbi ceva Sau te-ai multumit sa te plangi si sa te scuzi ca nu se poate asa si apoi te-ai asezat pe spate si ai renuntat.

Ai oare constiinta impacata ca nimeni nu se poate plange de tine