Ai nevoie de forta de munca in compania/firma ta si te-ai decis sa te ocupi chiar tu de recrutarea personalului. E o munca dificila, care implica o mare responsabilitate, grija si atentie, in acelasi timp. Nu vei avea rabdare sa citesti in intregime toate CV-urile primite, de aceea e important sa inveti sa le scanezi dintr-o privire. Iata ce trebuie sa urmaresti cand ai in maini un CV la prima vedere:
- nu acorda atentie maxima prezentarilor care au mai mult de doua pagini. Iti va ocupa foarte mult timp, iar de cele mai multe ori candidatii tind sa scrie multe detalii inutile.
- experienta candidatului este cea mai relevanta pentru tine, iar pe cel de-al doilea loc ar putea sa se situeze studiile si pregatirea acestuia
- cauta detaliile despre proiectele in care candidatul a fost implicat si urmareste-i, astfel, rezultatele. Pana la urma cauti un om, nu o fisa de post.
- evita pe cat posibil detaliile personale ale fiecarui candidat la post, altfel risti sa-ti incarci memoria cu informatii inutile
- cauta sa citesti cuvintele bolduite, in special, deoarece acestea tind sa fie folosite de candidati pentru accentuarea anumitor calitati sau rezultate obtinute
- nu acorda atentie marita CV-urilor care au greseli de ortografie sau gramaticale. Acest lucru poate spune foarte multe despre candidatul respectiv.
- fii atent, pe cat posibil, la modul de prezentare si structurare al fiecarui curriculum vitae. Acestea sunt detalii aparent neinsemnate, care insa te pot ajuta sa te edifici cu privire la omul din spatele randurilor.
- treci peste CV-urile `pesimiste`, care contin cuvinte precum: concediat, plictisitor, inutil, rau, ura, arest
- cuvintele de specialitate folosite intr-un CV iti pot arata ca respectivul candidat este foarte bine informat intr-un anumit domeniu.
A.G., AskMen.ro