askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Interviul video: 10 sfaturi esentiale

Interviul video: 10 sfaturi esentiale

4/42172
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Nu este usor sa sustii un interviu cu o persoana care se afla la sute de kilometri distanta, printr-o camera web. Tocmai de aceea trebuie sa te pregatesti un pic inainte, asa cum ai face si pentru un interviu fata in fata.

Cele mai multe companii fac si un test inainte de interviul real, pentru a fi siguri ca totul va merge bine. Nu te panica totusi daca vor aparea probleme cu sunetul, imaginea sau cateva secude de delay la inceput - aceste lucruri se rezolva de la sine in scurt timp.
Fa repetitii
Obisnuieste-te cu webcam-ul rugand un prieten sa te ajute sa refaci scenariul interviului video pe care urmeaza sa il sustii. Astfel scapi de trac si iti poti studia limbajul non-verbal si atitudinea pe care o transmiti angajatorului.
Curatenia in camera
Uita-te in cadru si vezi ce va aparea pe camera. Nu lasa nimic compromitator sau dubios la vedere, deoarece decorul din spatele tau va spune multe despre ce fel de om esti. Ideal este sa apara in cadru rafturi cu carti. Daca ai o camera de tip home office, atunci acela este locul ideal pentru interviul tau video.
Distanta potrivita
Nu sta foarte aproape de camera, nu iti doresti ca angajatorul sa iti vada doar fata in toata imaginea. Un cadrul de la brau in sus sau un pic mai sus este mai potrivit. Regleaza-ti si intesitatea vocii, astfel incat de la distanta respectiva sa nu te auzi prea incet sau sa vorbesti prea tare.
Nu fi incordat
Gandeste-te ca esti la tine in camera, in confortul casei tale, ci nu in fata unei comisii care ar putea sa te intimideze. Fii relaxat si poarta-te ca un profesionist, nu ca un incepator. Nesiguranta nu este un plus.
Zambeste la camera
Este foarte important sa nu pari plictisit, incordat sau stresat. Zambeste, poarta-te natural si fii diplomat, ca si cum te-ai afla la interviu fata in fata cu angajatorul.
Cum te imbraci
Nu ai vrea sa pari ca te-ai stresat prea tare cu vestimentatia pentru interviu. Daca esti imbracat prea la patru ace in propria ta casa ai putea sa nu faci o impresie prea buna. Incearca sa iti temperezi look-ul.