askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Influenteaza-ti seful!

Influenteaza-ti seful!

2/23544
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
John Gabarro si John Kotter, profesori la Harvard au venit in 1990 cu cateva sfaturi simple:

Unu

Este necesar sa iti echilibrezi relatia cu seful tau, adica nu ai nevoie nici sa fii prea serviabil, dar nici prea agresiv sau independent. Trebuie sa intelegi ca seful tau este o persoana cu autoritate mai mare decat tine si cu o putere de decizie mai mare. Asta e tot, insa trebuie sa fii echilibrat. Fiecare dintre voi aveti un rol bine determinat in companie si trebuie sa va respectati asta unul, celuilalt.

Doi

Incearca sa vezi care sunt prioritatile, probleme si motivatiile sefului tau. Intelege asta si poti ï¿¢profitaï¿¢ de asta. Nu fi insa deplasat! Ajuta-te, dar nu exagera. Incerca sa afli ce-l insufleteste si ce aspiratii are. De multe ori va vorbi cu mare usurinta despre ele. Oricum nu prea multa lume se intereseaza, asa ca sigur nu-l veti plictisi intrebandu-l.

Trei

Fii atent la stilul sau si la preferintele sale. Nu trebuie sa presupui ca acestea sunt identice cu ale tale sau ca sunt rele. Fiecare persoana are felul sau de a gandi. Rau sau bun, este felul sau. Gandeste-te ca este foarte greu ca voua, cei subordonati lui, va este mult mai usor sa il acceptati si sa va mulati pe stilul lui, decat ca el sa se muleze pe cel al vostru. Nu uita ca si voi sunteti multi, iar el este unul sigur.

Patru

Intuiti-va unul celuilalt asteptarile. Aflati care sunt asteptarile sale, dar comunicati-le si voi pe-ale voastre. Nu mergeti doar pe presupunere. Se poate sa gresiti si unul si celalalt si sa se ajunga intr-un punct mort, in care ceea ce s-a concluzionat este fals in ambele cazuri. Intrebati. Incercati sa-l faceti sa agreeze punctele voastre esentiale in relatie, nu doar sa vi le comunice pe ale lui.

Cinci

Incearca sa surprinzi valorile sefului tau si sa le decriptezi cat mai corect. Vezi daca valorile lui sunt compatibile cu cele ale tale si daca se potrivesc asa cum ar trebui. Daca nu sunt incearca sa porti o discutie si sa vezi ce se poate rezolva si in ce privinta. Nu se poate stabili o relatie de lucru bazata pe valori incompatibile.