askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Imi urasc jobul! Ce-i de facut?

Imi urasc jobul! Ce-i de facut?

2/23739
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00


Fie ca ai un sef de cosmar, fie ca simti ca stagnezi sau doar pentru ca simti ca nu ti-ai indeplinit obiectivele atat de exigente pe care ti le-ai propus la inceput, trebuie sa pui piciorul in prag si sa-ti iei inima in dinti pentru a iesi din situatia asta care nu te avantajeaza deloc.


Pasul 1
Analizeaza-ti situatia si stabileste-ti prioritatile
Toti intampinam obstacole in viata noastra profesionala. Atunci cand te confrunti cu o piedica primul lucru pe care trebuie sa faci este sa o accepti. Nu te grabi sa-ti reactualizezi cv-ul - este cea mai frecventa greseala intalnita la angajatii aflati in situatii de criza la serviciu. Incearca, in schimb sa analizezi ce nu merge, de ce nu merge, care sunt cele mai mari calitati ale tale din punct de vedere profesional si nu in ultimul rand, ce ti-ar placea sa faci.

Pasul 2
Exploreaza-ti optiunile, stabileste-ti obiective si planuieste-ti dezvoltarea profesionala.
In aceasta perioada trebuie sa apelezi la aptitudinile tale de comunicare. Sfatul specialistilor in domeniu este: in perioada in care iti cauti un nou job sa discuti despre cariera ta cu persoane care te pot ghida pe plan profesional.

Probabil ca ai auzit de termenul "Networking". Dupa cum stii, termenul se refera la reteaua personala de contacte si cunostinte... pe romaneste, PCR (pile, cunostinte, relatii). Este indicat ca inainte de a te apuca sa aplici la diverse joburi pe site-urile de recrutare online sa iti incercati norocul printre cunostiinte. Nu stii de unde sare iepurele...

Pasul 3
Dobandeste noi aptitudini
Cum Urmeaza niste cursuri de perfectionare pe domenii pe care nu le stapanesti foarte bine. O alta cale este aceea de a presta munca de voluntariat intr-o alta companie, in timpul liber, sau de ce nu in cadrul aceleiasi companii. Poti cere colegilor de la alte departamente sa te lase sa ii ajuti cu diverse taskuri pe care le au de indeplinit. Acest lucru nu trebuie sa-ti afecteze activitatea la actualul job.

Pasul 4
Fa ce-ti place
Daca tot iti doresti sa schimbi domeniul de activitate, alege ceva care sa-ti faca placere. Gandeste-te bine inainte de a decide catre ce domeniu te indrepti pentru a evita astfel regretele ulterioare.

V.I., Redactia AskMen.ro


Cauta in site