askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Greseli de evitat in scrisoarea de intentie (TOP 3)

Greseli de evitat in scrisoarea de intentie (TOP 3)

2/23454
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Scrisoarea de intentie este un document care te poate ajuta sa obtii jobul pe care il vanezi sau care, dimpotriva, iti poate spulbera definitiv sansele. Pentru ca scrisoarea de intentie sa fie reusita, este vital sa eviti o seama de greseli majore. Iata trei dintre ele!

1. Greselile de redactare

O scrisoare de intentie va lasa o impresie foarte proasta daca include greseli de redactare (de gramatica, ortografie, punctuatie etc.). Un document presarat cu erori de acest tip ii va transmite angajatorului ca nu esti un bun profesionist - chiar si atunci cand erorile sunt minore si se datoreaza strict neatentiei.

Pentru a evita o asemenea situatie, redacteaza din timp scrisoarea de intentie, pentru a o putea reciti cu mintea odihnita si a repera, astfel, eventualele erori. Totodata, daca ai dubii in continuare, roaga un amic sa isi arunce privirea peste scrisoarea ta si sa corecteze greselile descoperite.

2. Scrisoarea de intentie mult prea lunga

Timpul angajatorului este foarte pretios, astfel ca o scrisoare de intentie lunga - de doua pagini, spre exemplu - are toate sansele sa nu fie lecturata niciodata. Vrei sa te asiguri ca documentul tau ajunge sub ochii angajatorului Nu redacta niciodata o scrisoare de intentie mai lunga de o pagina.

3. Scrisoarea de intentie bogata in cuvinte pretioase

Nu este gresit sa redactezi o scrisoare de intentie intr-un limbaj elevat - atata vreme cat nu exagerezi cu folosirea termenilor pretiosi. Un document scris intr-un limbaj greoi, inaccesibil, are mari sanse sa il irite pe cel care ajunge sa il citeasca. Pentru a nu risca inutil, mentine un limbaj simplu, fara a pica, totusi, in extrema opusa (aminteste-ti ca i te adresezi unui necunoscut, nu celui mai bun prieten al tau).