askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Graba strica interviul

Graba strica interviul

2/23548
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Te afli fata in fata cu angajatorul tau si incepi sa spui poezia. Fiecare chestie pe care o stii, o poti face sau ai putea sa o faci. Iti asfixiezi partenerul de discutie si nu ii dai o clipa de ragaz. Aflat in situatia asta, nu poate de multe ori decat sa creada ca esti mult prea calificat pentru postul oferit sau ca infloresti pentru a obtine jobul.

Nu te grabi sa spui tot ce stii, ia-o mai incet. Nu vei fi tu cel ales daca turui fara noima o serie incredilbila de calitati si cunostiinte.

Interviul

La interviurile de angajare mersul lucrurilor deja il stii. Angajatorul, sau ma rog, potentialul angajator pune intrebarile, iar tu raspunzi. In functie de ele se va lua o decizie.

Odata ajunsi insa in `punctul critic` - `dumneavoastra aveti intrebari` - incercati sa preluati controlul. Sondati terenul, folosind intrebarile de situatie: `Ce cautati la un viitor angajat Cum stau lucrurile in firma dumneavoastra Cum merge proiectul x Ce probleme intampinati in rezolvarea lui Unde mai trebuie lucrat.`, pana ajungeti, din aproape in aproape, la: `Ce bine ca am venit aici, ca am exact abilitatile necesare pentru indeplinirea acestor sarcini`. Si de-abia acum incepeti sa va prezentati abilitatile, astfel incat angajatorului sa-i fie clar ca solutia dumneavoastra ofera raspuns problemelor sale.

Negocierea salariului ¬ un chin

Cand vine vorba de renegociere, nu uitati ca puteti merge pe acelasi principiu. Tot ce este important este sa nu veniti cu solutia direct - ¬Salariul meu ar trebui sa fie atat..¬

Trebuie ca inainte sa provocati un sir de intrebari si raspunsuri prin care angajatorul dumneavoastra sa treaca. Daca sunteti deja angajat la respectiva firma si va doriti o renegociere de salariu, trebui neaprat sa aratati de ce sunt dependeti de existenta dumneavoastra in firma si ce avantaje aduce serviciul oferit de dumneavoastra.

Explicati care sunt relatiile si, intr-un mod delicat, cum odata cu plecarea dumneavoastra s-ar pierde legaturi importante cu diverse persoane.

Nu-i aruncati direct pe masa o suma si asteptati apoi ca un copil sa primiti bomboana dorita. Convinge-ti cat mai smart ca dumneavoastra meritati aceasta marire.