askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Fii un adevarat profesionist: 4 pasi pentru a avea succes la job

Fii un adevarat profesionist: 4 pasi pentru a avea succes la job

2/23462
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Succesul nu este un lucru pe care il obtii batand din palme. Trebuie sa te dedici, sa muncesti si sa te folosesti de toate resursele disponibile pentru a ajunge acolo unde iti doresti.

Stabileste-ti prioritatile

Atunci cand esti la birou, invata sa stabilesti care sunt lucrurile pe care trebuie sa le faci in prima parte a zilei. De asemenea, daca ai doua lucruri urgente de facut, ocupa-te prima oara de cel mai important. Abilitatea de a prioritiza taskurile este esentiala atunci cand iti propui sa ai succes, asa ca, analizeaza cu atentie toate aspectele importante, astfel incat sa decizi ce merita atentie si ce poate fi amanat.

Organizeaza-ti bine timpul

Poate ca nu ai chef sa te apuci de treaba exact atunci cand ajungi la birou, insa pauzele lungi de cafea si tigara nu te vor ajuta sa iti termini treaba la timp si nici sa faci performanta. Stabileste concret care sunt taskurile tale pe ziua respectiva si incearca sa le programezi in asa fel incat sa le rezolvi fara sa te simti presat de timp.

Pentru a-ti fi mai usor, fa-ti o agenda in care sa iti faci programul pentru fiecare zi in parte si incearca sa il respecti.

Informeaza-te mereu

Nu te plafona in ceea ce faci si gandeste liber, original, inovativ. Invata mereu lucruri noi si pune in aplicare tehnici noi pentru situatiile care apar la locul de munca. Managerii apreciaza oamenii care incearca sa se dezvolte, care sunt dispusi sa invete lucruri noi si care nu se tem sa experimenteze in beneficiul companiei.

Citeste mereu studii noi, carti si reviste care te ajuta sa te dezvolti, sa inveti lucruri inedite despre domeniul in care lucrezi.

Foloseste-te de resurse

Fii cu ochii in patru si invata sa descoperi proiectele si clientii care au potential in colaborare cu compania pentru care lucrezi. Cu cat ai mai multe resurse si contacte, cu atat vei avea mai mult succes si vei avea mai multe sanse de avansare.

Invata sa comunici mai bine

Toti oamenii de succes au ceva in comun: abilitatea de a comunica excelent. Este adevarat ca unele persoane se bucura in mod natural de aceasta abilitate, insa cu multa munca si efort, poti fi la fel ca ei. Inscrie-te la cursuri speciale, astfel incat sa devii un maestru al comunicarii.