askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  De ce nu ai inca un job?

De ce nu ai inca un job?

2/23591
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Trimiti CV-uri dupa CV-uri si poate ai mers la foarte multe interviuri de angajare. Dar pana in acest moment nu ai primit nicio oferta de munca. Potrivit profesionistilor de cariera, exista numeroase greseli pe care candidatii le comit inconstient, astfel incat isi pericliteaza orice sansa sa fie angajati. Portalul monster.com a realizat o lista cu patru dintre aceste greseli.

1.Pregatire insuficienta

¬Intr-o piata competitiva ca cea de azi, nu-ti poti permite sa faci prea multe greseli¬, spune Roy Cohen, expert de cariera si autor al cartii "The Wall Street Professional's Survival Guide¬. ¬Pregatirea necesita o documentare serioasa in privinta companiei, al postului si al industriei, plus strangerea unor informatii esentiale. De asemenea trebuie sa stii cum sa raspunzi si la intrebari de genul ¬de ce vrei acest job¬, ¬crezi ca esti candidatul perfect si de ce¬ sau ¬cum va beneficia compania dupa urma muncii tale¬. Ideea e sa fii mai destept si mai bine pregatit decat restul contra-candidatilor, chiar daca esti in competitie cu persoane mai experimentate¬.

2.Nu urmaresti sau nu intelegi ce ti se spune exact

¬Cheia consta in detalii¬, spune Cohen. ¬Daca intervievatorul are pe lista doi candidati la fel de calificati, cine primeste oferta Candidatul care este impecabil intr-un interviu. Acesta pare recunoscator pentru ocazia de a fi intervievat, este constient de problemele, responsabilitatile si provocarile companiei sau ale intervievatorului si stie cum sa le gestioneze¬.
Anne Angerman, consilier de cariera si presedinta Career Matter, recomanda trimiterea unui e-mail de multumire imediat dupa interviu.

3.Increderea

Decat esti agitat si nesigur de tine, mai bine arati entuziasm si incredere. ¬Pregateste interviul cu un prieten sau inregistreaza-te inainte¬, spune Angerman. ¬Repeta raspunsurile concise, zambetul si argumentarile scurte. Trebuie sa pari entuziast si increzator in propriile forte. Memoreaza cateva povesti, despre vremurile cand ai facut o schimbare marcabila la fostul job. Vorbeste despre o idee pe care ai vrea sa o implementezi pe o anumita pozitie¬.

4.Faci prea multe supozitii

¬Unii candidati sunt siguri ca vor obtine postul, doar pentru faptul ca interviul a parut ca merge bine¬, spune Cohen. ¬Altii presupun ca nu au nicio sansa pentru ca a trecut un anumit numar de zile sau saptamani. In loc sa faceti supozitii despre procesul de angajare, ar fi mai bine sa monitorizati fiecare pas din proces, de la contractul initial pana la oferta. In orice moment se poate rupe. Cand iti iei ochii de pe minge, pierzi posibilitatea de a interveni rapid si obiectiv. Iar daca nu ai fost contactat inapoi, fa tot ce poti pentru a ramane in legatura¬.