askmen.ro  »  Hobby  »  Bussines  »  Cunoasterea unei limbi straine: Afla-i beneficiile!

Cunoasterea unei limbi straine: Afla-i beneficiile!

2/23482
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cunoasterea unei limbi straine a devenit aproape obligatorie intr-o lume in proces de globalizare. Te-ai intrebat vreodata, insa, care sunt beneficiile, uneori mai putin usor de ghicit, ale stapanirii unui grai strain

1. Cariera ta are numai de castigat

Pentru a avea acces la joburi cu deschidere catre strainatate, este esential sa stapanesti cel putin o limba straina. Engleza este de baza, insa, ideal, cunoasterea acesteia ar trebui sa fie completata de stapanirea inca unui idiom. Spre exemplu, o limba exotica te va ajuta sa ai acces la joburi de nisa, in anumite circumstante foarte bine platite!

2. Iti cunosti mai bine limba nativa

Poate suna bizar, insa s-a demonstrat ca stapanirea unei limbi straine contribuie la o mai bune cunoastere a celei native. Fenomenul se explica prin faptul ca studiul unei limbi straine te determina sa acorzi atentie felului in care este structurat un idiom. De aici pana la a intelege regulile generale, dar si subtilitatile limbii romane, nu mai este decat un pas.

3. Iti imbunatatesti abilitatile cognitive

Un alt fapt demonstrat stiintific: cunoasterea unei limbi straine te face mai destept. Astfel, se pare ca studentii care invata cel putin o limba straina isi imbunatatesc performantele in toate domeniile din sfera academica (printre altele, chiar si in matematica!). Nu trebuie uitat nici faptul ca practica si studiul unei limbi straine imbunatatesc si memoria.